Shadow

Agențiile și operatorii de turism, cei mai afectați de COVID din sectorul european

Toate sectoarele din sectorul serviciilor din Uniunea Europeană (UE) și-au redus drastic activitatea în luna iunie, comparativ cu februarie 2020, din cauza crizei de COVID-19. Sectorul total al serviciilor din UE a scăzut cu 16,4% în această perioadă, în timp ce sectorul turismului a scăzut cu 75%. În cadrul acestuia, subsectorul cel mai afectat de pandemia de coronavirus a fost agențiile de turism și operatorii de turism. 

 

Acest lucru este dezvăluit de un raport al Eurostat, Oficiul European de Statistică, care precizează că, în special, agențiile de turism și operatorii de turism au fost cei care au scăzut cel mai mult (-83,6%), urmat de transportul aerian (-73,8%), cazare (-66,4%) și restaurante (-38,4%)

 

Cu toate acestea, datorită deschiderii de restaurante și unități similare, acest subsector a înregistrat o recuperare în iunie comparativ cu aprilie

 

Sectorul restaurantelor a înregistrat cea mai mare recuperare, urmat de sectorul de cazare. Transportul aerian a avut doar o ușoară redresare, în timp ce sectorul agențiilor de turism și al operatorilor de turism a rămas la același nivel în iunie ca în aprilie. 

 

Sectoarele în cifre

Pentru a oferi o imagine de fundal a dimensiunii acestor sectoare, sectorul de cazare din UE a avut o valoare adăugată de 79 miliarde de euro în 2017, ceea ce corespunde unei cote de 1,3% din valuarea adăugată a economiei de afaceri nefinanciară, iar restaurantele o valoare adăugată de 96,4 miliarde de euro, cu o participare de 1,6%. Proporțiile corespunzătoare ocupării forței de muncă au fost de 1,9% și 4%. 

 

Transportul aerian și agențiile de turism și activitățile operatorilor de turism au avut o pondere de 0,5% și, respectiv, 0,3% din valoarea adăugaăa a economiei de afaceri nefinanciare. Cota de ocupare a forței de muncă pentru transportul aerian a fost de 0,2%. 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.