Shadow

Companiile aeriene întârzie până în 2024 recuperarea traficului înainte de Covid-19

Traficul aerian pentru companiile aeriene din întreaga lume nu va recâștiga nivelurile de activitate pre-coronavirus până în 2024, potrivit Asociației Internaționale a Transportului Aerian (IATA). 

 

nouă proiecție a asociației de companii aeriene IATA întârzie previziunile initțale ale asociației, care stabilise inițial data de recuperare cu un an mai devreme, în 2023. 

 

Datele furnizate de IATA avertizează o recuperare slabă a sectorului până în iulie, cu traficul rămânând cu 63% sub nivelurile din 2019. Estimarea anterioară a prezis un declin ceva mai mic (55%). 

 

În plus, se preconizează că traficul aerian în 2021 va rămâne cu 30% sub cel înregistrat în 2019. 

Recuperarea sectorului aerian va fi mai lent decât cele mai proaste prognoze.
Recuperarea sectorului aerian va fi mai lent decât cele mai proaste prognoze.

 

Brian Pearce, economistul șef al IATA, a menționat, de asemenea, ca raporturile de încărcare necesare pentru a atinge profitabilitatea au crescut, ducând la o creștere a consumului de numerar al companiilor aeriene

 

Pearce s-a referit la o reducere lentă a virusului în Statele Unite și în țările în curs de dezvoltare și la o prognoză mai strictă pentru călătoriile de afaceri. 

 

„A doua jumătate a acestui an va avea o adresare mai lentă decât ne așteptam”, a declarat economistul șef al IATA, Brian Pearce. 

 

Numărul de pasageri în iunie a scăzut cu 86,5% față de anul anterior, potrivit organizației, după o contracție de 91% în luna mai. 

 

Perspectivele de recuperare sunt în continuare slăbite de răspândirea COVID-19 în Statele Unite și în țările de curs de dezvoltare, care împreună reprezintă 40% din călătoriile aeriene globale, a adăugat IATA. 

 

Călătoriile de afaceri se pot confrunta, de asemenea, cu un declin susținut, amenințând profitabilitatea companiilor aeriene și a rutelor pe distanțe pe distanțe lungi, deoarece pasagerii care călătoresc din motive legate de lucru își reduc cheltuielile și utilizează mai mult conferințele video, care a devenit o normă în timpul carantinei. 

 

„Rămâne de văzut dacă vom recupera volumul călătoriilor de afaceri dinainte crizei”, a spus Pearce. „Ne temem că nu va fi așa”. 

 

În acest context, companiile aeriene de lung curier ar putea depinde mai mult de mărfuri decât de pasageri pentru a menține viabilitatea unor rute din cauza cererii mai mici a afacerilor, a spus Pearce. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.