Shadow

Certares achiziționează FTI, al treilea cel mai mare operator turistic din Europa

FTI Group, al treilea cel mai mare turoperator din Germania, și-a asigurat în sfârșit un investitor, iar acesta a fost cel așteptat, fondul de turism Certares. Detaliile tranzacției au fost deja dezvăluite și implică o injecție de 125 de milioane de euro. Achiziționarea a 100% din capitalul social al actualilor acționari pentru 1 euro, a precizat grupul turistic într-un comunicat emis marți. 

În conformitate cu termenii acordului, FTI va primi noul capital pentru a susține următoarea etapă de creștere și pentru a finanța transformarea digitală. În plus, acționarul existent a fost de acord să ofere sprijin financiar și să facă investiții suplimentare. Tranzacția este supusă aprobării autorităților de reglementare și altor condiții prealabile, așa cum se obișnuiește în astfel de tranzacții.

Certares achiziționează FTI, al treilea cel mai mare operator turistic din Europa
Karl Markgraf, CEO al FTI Group. Sursă: FTI.

Un consorțiu condus de Certares, cu capital furnizat de co-investitori, a semnat un acord privind achiziția și finanțarea propuse și va prelua controlul. 

Karl Markgraf, CEO al FTI Group, a declarat: „Suntem încântați să anunțăm parteneriatul nostru cu consorțiul condus de Certares. Certares este unul dintre cei mai importanți investitori din sectorul turismului internațional. Cu sprijinul Certares și experiența sa vastă în acest sector și cu capitalul oferit de consorțiu”, a declarat aceasta.

Certares preia FTI

FTI este poziționată în mod unic pentru a asigura creșterea și profitabilitatea viitoare în beneficiul tuturor părților interesate, inclusiv al clienților, partenerilor de business și angajaților noștri. Suntem hotărâți să ne lansăm în următorul capitol de succes și să ne consolidăm și mai mult poziția de lider în industria germană și europeană a călătoriilor”, a declarat acesta.

Mai multe informații despre FTI Group:

FTI finalizează intrarea unui nou investitor care ar putea fi Certares

Turoperatorii care conduc piața emitentă germană: cum s-a modificat Top 10?

Provocarea turoperatorului german FTI de a găsi un nou investitor

Vânzările grupului german de turism FTI au crescut cu 10%

Trebuie remarcat faptul că Certares este un fond de private equity care investește în companii în diverse sectoare, inclusiv turism, ospitalitate, servicii și mass-media. Acesta a fost fondat în 2012 de Chris Philip, un veteran al industriei de televiziune, și are sediul în New York, SUA.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.