Shadow

Rute aeriene COVID-19-free cu teste rapide de salivă

Toți pasagerii zborurilor companiei Alitalia din aeroporturile Roma-Fiumicino și Milano Malpensa vor fi supuși unui test rapid pentru COVID-19, conform planurilor anunțate de autorităților sanitare din regiunea Lazio, în centrul țării, care include capitala italiană. Scopul planului, care este în prezent perfecționat în colaborare cu Aeroporti di Roma (AdR) și compania aeriană națională italiană, este „realizarea unei rute ‘COVID-free’ într-un sector cheie precum transportul aerian„, potrivit consilierului regional de sănătate Lazio, Alessio D’Amato. 

 

De la mijlocul lunii august, aeroportul Fiumicino a introdus deja testele rapide SWAB într-o zonă de testare din cadrul instalațiilor sale. Testul permite călătorilor care ajung la aeroportul din Roma să știe dacă dau pozitiv sau negativ pentru COVID în doar 30 de minute. În mai multe aeroporturi italiene, testarea pasagerilor este obligatorie atât la rezidenți cât și la turiști. Numai în regiunea Lazio, jumătate din cazurile confirmate provind din afara Italiei. Iar Roma este principalul punct de acces pentru majoritatea turiștilor care se deplasează prin țară. 

 

Călătorii dintre cele mai importante două orașe din țară din punct de vedere al populației și al economiei vor fi evaluați în cadrul proiectului-pilot care se așteaptă să înceapă la jumătatea acestei luni, potrivit agenției de știri italiene Adnkronos. 

 

Acest test cu tampon oferă rezultatul în aproximativ 15 minute, impiedicând pasagerii pozitiv cu COVID-19 să urce in avion, a declarat D’Amato agenției. 

 

Proiectul-pilot „va fi apoi extins la rute mai lungi, cum ar fi zborurile Roma-New York„, a adăugat D’Amato. „Vrem să restabilim încrederea și satisfacția călătorilor, garantând siguranța prin teste chiar și pe rute mai lungi și, astfel, să repornim în siguranță un sector economic foarte important, care suferă de pandemia de COVID-19. 

Este vorba de un test molecular alternativ de COVID-19, care se realizează într-un singur pas (Fotografie IIRiformista).

 

D’Amato a mai raportat ca, până în prezent, au fost efectuate peste 20.000 de teste cu tampoane pe cele două aeroporturi din Roma, Fiumicino și Ciampino, constantând „1% cazuri pozitive de COVID-19”

 

Testele în mașină

Cu câteva zile mai devreme, Aeroportul din Roma Fiumicino a lansat, în parcarea sa de lungă ședere, un centru de testare a coronavirusului, înființat de regiunea Lazio, în centrul țării, care include capitala Italiei. Instalația va oferi pasagerilor la bordul mașinilor lor teste rapide cu un tampon antigen COVID-19 și va fi deschisă de la ora 15:00 șapte zile pe săptămână. 

 

Cu mai mult de 7.000 de metri pătrați de spațiu disponibil pe aeroport, instalația cuprinde șase puncte de control de inspecție și va putea găzdui până la 130 de mașini. 

 

Aeroporti di Roma (AdR) i-a informat pe cei care sosesc sau pleacă din Fiumicino și intenționează să folosească serviciul că pot folosi un autobuz de transfer către și de la aeroport. 

 

Instalaiile sunt oferite în plus față de zona de testare din Terminalul 3 pentru cei care sosesc în Fiumicino din țări cu risc ridicat

 

Sursă: hosteltur.com

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.