Shadow

OMT propune linii directoare pentru a deschide turismul în siguranță

Organizația Mondială a Turismului (OMTa prezentat un set de linii directoare, atât pentru guverne cât și pentru companii, „pentru a le ajuta să redeschidă turismul într-un mod sigur, fluid și responsabil”, după cum a explicat secretarul general al acestei entități, Zurab Pololishkavili

Liniile directoare, care au fost pregătite în consultare cu Comitetul Mondial de Criză pentru Turism, doresc să ajute sectorul turistic să iasă din Covid-19 mai puternic și mai durabil. Acestea urmăresc să diminueze impactul economic, să dezvolte protocoale de securitate și răspunsuri coordonate, precum și să încurajeze inovarea.

OMT subliniază necesitatea de a acționa decisiv, de a restabili încrederea și de a profita de inovație și transformare digitală a turismului. 

În funcție de momentul restricțiilor de călătorie, Organizația Națiunilor Unite (ONU) avertizează ca sosirile internaționale de turiști ar putea fi reduse cu între 60% și 80% și care între 100 și 120 de milioane de locuri de muncă sunt sub risc.

Secretarul general al OMT, Zurab Pololikashvili.

Liniile directoare includ următoarele propuneri:

– Restabilirea încrederii călătorilor prin protocoale de securitate menite să reducă riscurile la fiecare legătură în lanțul valoric turistic.

– Aplicarea procedurilor de verificare atunci când este cazul, inclusiv scanere de temperatură, teste de detectare, distanțare fizică, curățare mai frecventă și furnizare de truse de igienă pentru a garanta siguranța  călătoriilor aeriene, a serviciilor de ospitalitate sau a evenimentelor.

– Pentru a promova o transformare digitală a destinațiilor, companiilor și angajaților cu inițiative precum formarea online gratuită, această entitate are serviciul UNWTO Online Academy, și implementarea de aplicații precum Hi Card pentru îmbunătățirea interoperabilității internaționale a aeroporturilor și hotelurilor.

De asemenea, este subliniat rolul tehnologiei în promovarea distanțării sociale în hoteluri și destinații turistice.

Pentru OMT, inovația este esențială. În acest sens, va colabora cu Google pentru a promova învățarea digitală și formarea online în diverse capacități, pentru a deschide noi oportunități pentru sectorul turistic global în ansamblul său.

„Ultimele săptămâni au evidențiat rolul tot mai mare al tehnologiei în viața noastră, iar conducerea transformării tehnologiei în viața noastră a turismului va face sectorul mai rezistent și va crea oportunități pentru oameni din întreaga lume”, spune secretarul general al OMT.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.