Shadow

Creștere puternică și continuă a cererii de transport aerian

Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA) a anunțat o creștere puternică și continuă a cererii de zboruri, potrivit rezultatelor de trafic din februarie 2023 ale industriei mondiale de transport aerianToate piețele internaționale au înregistrat o creștere puternică, condusă de operatorii din regiunea Asia-Pacific.  La nivel global, traficul s-au situat la 84,9% din nivelurile din februarie 2019.

Traficul intern a crescut cu 25,2% in luna februarie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Pentru a doua lună a anului 2023, traficul intern global de pasageri a atins 97,2% din nivelul din februarie 2019. Traficul internațional a crescut cu 89,7% față de februarie 2022 și toate piețele au înregistrat o creștere puternică, condusă din nou de operatorii din regiunea Asia-Pacific. RPK-urile internaționale au atins 77,5% din nivelurile din februarie 2019.

„În pofida semnalelor economice incerte, cererea de tranport aerian rămâne puternică în întreaga lume și în special în regiunea Asia-Pacific. În prezent, industria se află cu doar -15% sub nivelul cererii din 2019, iar acest decalaj se reduce în fiecare lună”, a declarat Willie Walsh, directorul general al IATA.  

Piețele internaționale

Companiile aeriene asiatice au înregistrat o creștere de 378,7%  traficului în februarie 2023 față de februarie 2022, menținând dinamică foarte pozitivă din ultimele luni, de la ridicarea restricțiilor de călătorie în regiune. Capacitatea a crescut cu 176,4%, iar gradul de ocupare a crescut 34,9% puncte procentuale, ajungând la 82,5%, al doilea cel mai mare dintre regiuni.

Companiile aeriene europene au înregistrat o creștere de 47,9% a traficului față de februarie 2022. Capacitatea a crescut cu 29,7%, iar coeficientul de ocupare a crescut cu 9,1 puncte procentuale, până la 73,7%, care a fost cel mai mic dintre regiuni.

Companiile aeriene din Orientul Mijlociu au înregistrat o creștere de 75% a traficului față de luna februarie a anului trecut. Capacitatea a crescut cu 40,5% iar coeficientul de ocupare a crescut cu 15,8% puncte procentuale, ajungând la 80%.

Traficul transportatorilor nord-americani a crescut cu 67,4% în februarie, comparativ cu aceeași perioadă din 2022. Capacitatea a crescut cu 39,5%, iar gradul de ocupare a crescut cu 12,8 puncte procentuale, până la 76,6%.

Cererea pentru companiile aeriene din America Latină a crescut cu 44,1% în februarie, comparativ cu aceeași lună din 2022. Capacitatea a crescut cu 34%, iar gradul de ocupare s-a îmbunătățit cu 5,8 puncte procentuale, ajungând la 82,7% cel mai ridicat dintre regiuni.

Traficul companiilor aeriene africane a crescut cu 90,7% în februarie comparativ cu aceeași lună din 2022. Capacitatea a crescut cu 61,7%, iar gradul de ocupare a crescut cu 11,4 puncte procentuale, ajungând la 75%.

„Oamenii zboară din ce in ce mai mult cu avionul. Companiile aeriene și-au refăcut rezistența afectată de pandemie. Ceilalți membri ai lanțului valoric al transportatorului aerian, inclusiv aeroporturile, furnizorii de servicii de navigație aeriană și personalul de securitate din aeroporturi, trebuie să aibă același angajament pentru a se asigura că clienții noștri se pot bucura de o experiență de călătorie fără probleme de sărbători”, a declarat Willie Walsh.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.