Shadow

Comisia Europeană anchetează achiziția unei OTA de către Booking în Suedia

Comisia Europeană a anunțat deschiderea unei anchete aprofundate privind achiziționarea de către Booking.com a OTA Etraveli, companie suedeze aparținând grupului Flugo care operează sub branduri precum Gotogate, My Trip, Seat24 sau SuperSaver. 

După cum banuiește Executivul comunitar, tranzacția ar permite agregatorului de tarife de călătorie și metamotorului de rezervări de cazare să-și „întărească” puterea pe piața agențiilor de turism online, în care deține deja o „poziție dominantă”, a explicat instituția.

Operațiunea „ar putea reduce semnficativ concurența pe această piață prin combaterea activității Etraveli în servicii de zbor cu propriile servicii ale Booking”.

„Comisia este îngrijorată de faptul că tranzacția va duce la creșterea barierelor de intrare și la extindere altor agenții de turism online rivale”, susțin autoritățile comunitare, care bănuiesc că această achiziție ar putea crea mai multe dificultăți concurenților în a ajunge la noi clienți.

Pe de altă parte, analiză preliminară de la Bruxelles sugerează că Booking poate avea stimulentul de a „crea strategii de exlcudere” față de companiile rivale, de exemplu prin reducerea vizibilității acestora de platforma de comparare a prețurilor Kayak, care aparține metamotorului de căutare.

Posibila strategie de excludere 

„O astfel de strategie de excludere ar putea reduce inflația de pe piețele serviciilor de cazare prin intermediul agențiilor de turism online, deoarece vânzare de servicii de zbor ar putea fi un canal important pentru achziționarea de clienți”, a spus Bruxelles după ce a primit informații despre serviciile sale competitive.

Comisia Europeană va efectua acum o anchetă aprofundată asupra operațiunii, comunicată de companii pe 10 octombrie.

De menținut că de acum încolo Comisia Europeană are la dispoziție un termen de 90 de zile, până la 31 martie 2023, pentru a ajunge la o concluzie, deși instituția a avertizat că deschiderea investigațiilor nu prejudecă rezultatul final al anchetei în curs.

Mai multe informații despre Booking.com în știrea Regiunile europene cu cele mai multe înnoptări.

 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.