Shadow

Regiunile europene cu cele mai multe înnoptări

Oficiul european de statistică Eurostat a întocmit un grafic al înnoptărilor înregistrate de regiunile Uniunii Europeane în primul trimestru al acestui an, primul în care se depășesc nivelurile din 2019. Șase regiuni au înregistrat peste două milioane de înnoptari în primul trimestru. 

 

În prima jumătate a acestui an, unitățile de cazare închiriate pe termen scurt din UE au înregistrat 199 de milioane de nopți, conform datelor de rezervare de la Airbnb, Booking.com, Expedia Group sau TripAdvisor înregistrate de Eurostat. 

 

Acestea reprezintă o creștere de 138% față de aceeași perioadă din 2021 și depășesc pentru prima dată nivelurile din prima jumătate a anului 2019, când platformele au raportat în jur de 193 de milioane de înnoptări. 

Nopțile de cazare pe luni din ultimii patru ani.

 

Eurostat subliniază că, după o redresare treptată a numărului de rezervări în a doua jumătate a anului 2021, în prima jumătate a anului 2022 rezervările au atins și au depășit pentru prima dată nivelurile pre-pandemie. 

 

În primul trimestru au fost rezervate 67,4 milioane de nopți, față de 27,1 milioane în aceeași perioadă din 2021 (o perioadă puternic afectată de restricțiile de călătorie din cauza COVID-19) și 64,5 milioane de nopți în 2019. 

 

Cifrele au crescut la 132 de milioane de nopți în al doilea trimestru, față de 56,7 milioane în 2021 și 128,8 milioane în 2019. 

Înnoptările pe regiuni în primul trimestru al anului.

 

Deși comparațiile cu 2021 arată o redresare solidă în cele 31 de țări europene, evoluția a fost foarte diversă nu doar pe State, ci și pe regiune, după cum arata datele privind înnoptările pentru primul trimestru al anului. 

 

Date pe destinații

Între ianuarie și martie, doar șase regiuni au depășit șase milioane de nopți în cazare de scurtă ședere. 

 

Clasamentul este condus de regiunea franceză Rhône-Alpes, cu 4,88 milioane de înnoptări în trimestru. 

 

Este urmată, pe locul doi, de Insulele Canare, cu 4,2 milioane de nopți. 

 

Andaluzia ocupă locul trei, cu 3,49 de milioane. 

 

Regiunea franceză Provence-Alpes-Côte d’Azur se află pe locul patru, cu 2,38 milioane de nopți. 

 

Tot o regiune franceză Ile de France (Paris) ocupă poziția a cincea, cu 2,3 milioane. 

 

Catalonia se află pe poziția a șasea, cu 2 milioane de înnoptări. 

 

Eurostat numără un total de 15 regiuni europene cu peste un milion de înnoptări. În România, regiunea Centru a înregistrat cele mai mult înnoptări, 239.943 mai exact, urmată de București-Ilfov cu 216.175. Pe această hartă dinamică pot fi văzute nopțile înregistrate pentru toate regiunile UE între ianuarie și martie a acestui an.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.