Shadow

Airbnb de neoprit: a depășit deja Booking.com în trafic

Airbnb nu numai că redefinește modul în care oamenii călătoresc în întreaga lume, dar și provoacă -cu succes- marile OTA la nivel mondial.

Platforma de închiriere depășește deja traficul agenției Booking.com, potrivit unui raport realizat de Similar Web în Statele Unite, care îl plasează doar în spatele TripAdvisor și Expedia. Concret, Airbnb era cu 6% sub OTA în martie 2017 și după ce a crescut cu 20% în 2018 a fost cu cinci puncte mai sus.

Studiul arată că brandul său puternic este responsabil pentru creșterea de neoprit a platformei care a luat naștere în San Francisco. Astfel, în timp ce în cazul lui Booking puțin peste 41% din traficul care ajunge direct pe site-ul său, pe Airbnb procentul este mai mare de 50%.

Airbnb de neoprit: a depășit deja Booking.com în trafic
Airbnb de neoprit: a depășit deja Booking.com în trafic

Faptul că acest brand este lider este și mai semnificativ atunci când sunt descompuse rezultatele căutării organice. Platforma nu numai că a înregistrat aproape de două ori vizitele acestui canal în ultimul an -87 de milioane față de 44 de milioane-, dar mai mult de 92% au provenit de la termeni de brand. În cazul lui Booking, acesta a fost mai mic de 38%.

În topul 10 al OTA și metasearch-urile din Statele Unite se află TripAdvisor, care își păstrează rolul de lider în obținerea de trafic, dublându-l pe cel primit de a doua pe listă, Expedia.

Informația de referință este disponibilă pe PhocusWire.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.