Shadow

Veneția va începe să perceapă o taxă de intrare de 5 euro din 25 aprilie

De joi, 25 aprilie, Veneția va începe să perceapă taxe de intrare, ca parte a unei strategii de gestionare a fluxurilor turistice și de „descurajare a turismului zilnic”, având în vedere că taxa va fi percepută timp de 29 de zile în 2024, iar suma va fi de 5 euro pe zi. 

Această „contribuție de acces” a fost anunțată de mai multe ori și aprobată pentru prima dată în iulie 2022, așa cum am informat în Veneția va percepe taxa de intrare pentru vizitatori pentru primăvara anului 2024.

Primăria explică pe site-ul său web că nu vor exista reduceri de taxe și că nu va exista un prag de prezență peste care se va aplica o suprataxă de acces.

Această taxă se aplică numai pentru orașul vechi, nu și pentru insulele mai mici, inclusiv Lido di Venezia (inclusiv Alberoni și Malamocco), Pellestrina, Murano, Burano, Torcello, Sant’Erasmo, Mazzorbo, Mazzorbetto, Vingole, S. Andrea, Certosa, San Servolo, S. Clemente și Poveglia.

Contribuția nu se plătește între orele 16:00 și 8:30.

În ce zile trebuie plătit biletul pentru a vizita Veneția?

Trebuie rezervat un bilet pentru a vizita Veneția, dar nu în fiecare zi. În 2024 exista 29 de zile fixe.

Va fi percepută o taxă de intrare timp de șase zile în aprilie (25, 26, 27, 28, 29 si 30), 11 zile în mai (1, 2, 3, 4, 5, 11, 12, 18, 19, 25 și 26), 8 zile în iunie (8, 9, 15, 16, 22, 23, 29 și 30) și patru zile în iulie (6, 7, 13 și 14). 

Veneția va începe să perceapă o taxă de intrare de 5 euro din 25 aprilie
Turiștii care înnoptează în oraș nu vor trebui să plătească o taxă de intrare, dar vor trebui să se înregistreze pe platformă. Sursă: AdobeStock.

Taxa pentru a vizita Veneția va fi plătită prin intermediul unei platforme

Venis Spa va dezvolta platforma multicanal și multilingvă care va fi „inima sistemului”. QR-ul va fi obținut prin intermediul site-ului https://cda.ve.it, iar voucherul va fi afișat pentru a dovedi plata taxei sau statutul de scutire.

La principalele puncte de acces în oraș vor fi amenajate porți fizice, altele decât cele prioritare pentru rezidenți și muncitori. Personalul va verifica codurile QR ale vizitatorilor și îi va asista pe cei care nu au bilet.

Cine trebuie să plătească taxa pentru a vizita Veneția

Taxa de acces trebuie să fie plătită de orice persoană cu vârsta de 14 ani care vizitează orașul vechi din Veneția, cu excepția cazului în care se încadrează în categoriile de excluderi și scutiri. În general, contribuția va fi solicitată de la vizitatori de o zi care nu sunt cazați în structuri situate în Municipiul Veneția.

Cine este exclus de la plata taxei?

Municipalitatea explică faptul că sunt excluși de la plata rezidenții municipalității, lucrătorii, studenții de orice grad ai școlilor și universității situate în Centrul Vechi sau pe insulele mai mici, persoanele fizice și membrii de familie ai celor care au plătit IMU (impozitul pe proprietate) în Municipiul Veneția.

La rândul lor, turiștii care înnoptează în unități de cazare situate pe teritoriul municipalității, rezidenții din Regiunea Veneto, copii cu vârsta de până la 14 ani, cei care au nevoie de îngrijire, cei care participă la competiții sportive, polițiștii aflați în serviciu, soțul/soția, partenerul necăsătorit/a, rudele sau socrii până la gradul al treilea ai celor care locuiesc în zonele de aplicare a taxei de acces sunt scutiți de plată (deși trebuie să se înregistreze pe portal).

Până la 300 de euro pentru neplata biletului de intrare la Veneția

Plata taxei de intrare este obligatorie, motiv pentru care în interiorul orașului vor fi efectuate controale aleatorii, iar vizitatorii care nu au QR pot fi amendați.

Amenda va fi cuprinsă între 50 și 300 de euro, la care se adaugă 10 euro pentru acces. 

Consiliul local explică faptul că obiectivul taxei nu este de a face bani, ci de a gestiona fluxul de vizitatori și de a proteja Veneția.

Alte măsuri de control al turismului în Veneția

De la 1 iunie, va intra în vigoare și o restricție privind grupurile de turiști cu ghidaj de maximum 25 de persoane. Această măsură se va aplica în centrul istoric al Veneției și pe insulele Murano, Burano și Trocello.

Grupurile nu trebuie să depășească 25 de persoane, adică jumătate din numărul de pasageri dintr-un autobuz turistic; este interzisa utilizarea difuzoarelor și a amplificatoarelor care pot provoca confuzie și deranj, precum și oprirea pe străzile înguste, pe poduri sau locuri de trecere.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.