Shadow

Harta mondială a restricțiilor din fiecare țară

Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) a dezvoltat o hartă mondială interactivă gratuită online pentru a oferi călătorilor, companiilor aeriene și agențiilor de turism cele mai recente reglementări de intrare cu privire la COVID-19 din fiecare țară. Harta utilizează baza de date IATA Timatic, care conține informații complete despre documentația necesară pentru călătoriile internaționale. 

 

Pentru a ține pasul cu situația dinamică privind COVID-19, Timatic este actualizat de peste 200 de ori pe zi, pentru a oferi informații precise especifice cu privire la restricțiile de călătorie actuale, pe baza cetățeniei și a țării de reședință. 

 

„Pe măsură ce industria aviației se pregăteste pentru o repornire sigură, călătorii trebuie să știe ce țări sunt deschise și ce restricții sanitare sunt în vigoare„, a declarat Anish Chand, asistent director al IATA Timatic. 

 

Într-un sondaj recent comandat de IATA cu privire la îngrijorările oamenilor față de călătoriile cu avionul după criză,, mai mult de 80% dintre pasageri s-au declarat la fel de preocupați de posibilele restricții de carantină, precum și de posibilitatea de a se contagia cu virusul în timpul călătoriei. În acest sens patronatul companiilor de transport aerian subliniază utilitatea acestui instrument „cu incertitudinile cu privire la restricțiile și măsurile sanitare care „se schimbă rapid de la o țară la alta în timpul pandemiei”. 

 

Harta interactivă a lumii COVID-19 a IATA, disponibilă și pentru dispozitivele mobile, poate fi vizualizată aici

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.