Shadow

Companiile aeriene europene anulează mii de zboruri pentru ianuarie și februarie

Companiile aeriene europene fac reduceri drastice ale programelor de zbor de iarnă, în special în ianuarie și februarie, din cauza noilor restricții impuse pentru a limita răspândirea omicronului, varianta extrem de contagioasă a COVID-19 detectată în Africa de Sud la sfârșitul lunii noiembrie anul trecut, a provocat o scădere abruptă a rezervărilor în avans pentru acele luni, după un sezon de toamnă 2021 promoțitător și înșelător pentru industria turismului. Grupul Lufthansa, Ryanair și WizzAir au făcut anunțuri în acest sens. 

 

CEO-ul Grupului Lufthansa, Carsten Spohr, a declarat cu câteva zile în urma revistei germane Frankfurter Allgemeine: „Trebuie să anulăm 33.000”, 10% din programul său total, din cauza scăderii puternice a rezervărilor pentru perioada cuprinsă între mijlocul lunii ianuarie și pe parcursul lunii februarie, care ar include toți operatorii săi, Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines și Eurowings. 

 

„În toamnă am fost încă plăcut surpinși de cât de bine s-a îmbunătățit afacerea noastră. Dar de la mijlocul lunii ianuarie până în februarie, asistăm de fapt de la o scădere bruscă a rezervărilor”, a declarat Spohr pentru publicația germană. 

 

„Mai presus de toate, pierdem pasageri pe piețele noastre naționale din Germania, Elveția, Austria și Belgia, deoarece aceste țări au fost cele mai afectate de pandemie„, a adăugat el. De asemenea, din cauza regulilor de sloturi din aeroportului, rămânând obligatorii în proporție de 50% pentru toamnă/iarnă, Spohr a dezvăluit: „Va trebui să facem 18.000 de zboruri suplimentare și inutile, doar pentru a ne asigura drepturile de decolare și aterizare„. Filiala sa Brussels Airlines a raportat că a fost obligată să opereze aproximativ 3.000 de zboruri cu o ocupare insuficientă până în martie pentru a păstra sloturile. 

 

Lufthansa nu este singura companie aeriană care a facut reduceri. Compania aeriană low-cost irlandeză Ryanair își reduce și programul de ianuarie cu 33% din aceleași motive: scăderea rezervărilor pe care compania irlandeză low-cost le-a atribuit variantei omicron și restricțiilor mai stricte în Europa. 

 

Mai multe despre subiect în știrea ACI Europe: „Nu există niciun motiv pentru companiile aeriene să opereze zboruri fantomă”

 

Ryanair și-a redus capacitatea din ianuarie de la aproximativ 10 milioane de locuri la între 6 și 7 milioane de pasageri. Compania aeriană este în standby pentru lunile februarie și martie. „În lumina incertitudinii actuale cu privire la varianta omicron… nicio reducere a programului nu a fost încă decisă pentru februarie sau martie 2022. Aceste orare vor fi revizuite în ianuarie, pe măsură ce vor fi disponibile mai multe informații științifice pentru varianta omicron”, a spus Ryanair într-un comunicat cu privire la aceste reduceri de capacitate comunicată despre reducerile din ianuarie. 

 

Compania maghiară low cost Wizz Air a anunțat că anulează pentru primele două luni ale anului aproximativ treizeci de rute. Douăsprezece dintre legăturile cu plecarea din Viena au fost deja eliminate: Alghero, Charleroi, Köln, Dortmund, Eindhoven, Faro, Madrid, Menorca, Oslo, Skavsta, Tallinn și Varșovia

 

O treime din anulări afectează destinații din Italia, dar mai multe rute către Cipru, Turcia sau Norvegia. Alte aeroporturi afectate includ Varșovia, Polonia (șapte); Gdansk, Polonia (cinci); Eindhoven, Olanda (cinci); Dortmund, Germania (patru); Sofia, Bulgaria (patru); și Zaporizhzhia, Grecia (trei); conform portalului maghiar dailynewshungary.com. Și anumite rute, În special cele către Italia și Spania, din aeroporturi precum Sibiu, Satu Mare, Constanța și Târgu Mures. 

 

La sfârșitul anului 2021, și la începutul acestui an, companiile aeriene americane s-au confruntat cu combinația îngrozitoare de vreme nefavorabilă cu ninsori abundente și un număr mare de echipaje de zbor infectate cu omicron, ceea ce le-a determinat să anuleze aproximativ 19.000 de zboruri înainte de Craciun și, ulterior, în Anul Nou, au anulat aproximativ 10.000 de zboruri în primele zile ale anului 2022. Aceeași problemă a afectat operatorii europeni la jumătate lunii decembrie. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.