Shadow

Vor termina asistenții virtuali cu agenții de turism?

Pe măsură ce controlul prin voce este introdus din ce în ce mai mult în zilele noastre, asistenții virtuali precum Alexa a lui Amazon sunt din ce în ce mai buni, ajutându-ne să ne planificăm călătoria. De fapt, se pot face deja rezervări de hoteluri, planuri de zbor și căutări de călătorii fără a fi nevoie nici măcar să te uiți la ecran … sau la un agent de turism. Și, în ciuda concurenței OTA, președintele asociației germane DRVNorbert Fiebig, asigură că agenția tradițională va continua să-și îndeplinească rolul de a ajuta oamenii să-și planifice vacanța.

Norbert Fiebig susține că, în pofida unora dintre avantajele oferite de site-urile, călătorii se pot bucura în continuare de o securitate sporită și chiar de tarife mai mici, folosind serviciile profesionale ale unei agenții de turism tradiționale.

Asistenții virtuali sunt din ce în ce mai buni în a ne ajuta să ne planificăm călătoria.
Asistenții virtuali sunt din ce în ce mai buni în a ne ajuta să ne planificăm călătoria.

În acest sens, Fiebig recunoaște că „instrumentele digitale sunt excelente, dar asta nu înseamnă că pot inspira suficientă securitate pentru a face o rezerva finală”. Și, în fața unei crize la destinație, călătorul care a rezervat online nu este acoperit în totalitate, deoarece nu are o persoană cunoscută pe care să o contacteze de acolo și se află, în principiu, fără sprijin. „Numai un agent de turism poate oferi un pachet complet fără griji„.

Fiebig vede un aspect generațional în joc, faptul că „pentru tineri un pachet de acest tip nu este atât de important, dar se schimbă atunci când au copii, de regulă”. În plus, adaugă el, „poți organiza o călătorie cu un operator la un preț comparabil sau, în unele cazuri, chiar mai ieftin decât dacă îl rezervi în mod individual”.

Informația de referință este disponibilă pe TravelWireNews.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.