Shadow

Rezervările pentru iarnă din Germania, cu 3% mai mici decât în 2019

Rezervările de pe piața germană pentru sezonul slab progresează într-un ritm bun, dar sunt încă ușor sub cele din anul de referință 2019 la aceleași date, mai exact sub 3% mai mici. Acest lucru este conform datelor Travel Data & Analytics (TDA) pentru luna iulie. 

Acest instrument de analiză a stabilit ca sezonul de vârf se va încheia cu o creștere de 9%, cu mai multe vânzări detectate la sfârșitul lunii iulie decât în aceeași lună din 2022, când încă se resimțeau efectele negative ale pandemiei de Covid-19. Chiar și așa, creșterea numărului de rezervări la sfârșitul verii la începutul toamnei este afectată de faptul că acestea sunt făcute cu puțin timp în avans.

Rezervările pentru iarna din Germania, cu 3% mai mici decât în 2019
Există încă un decalaj între rezervările germanilor pentru această toamnă și cele pentru 2019.

Acest lucru se datorează, printre altele, creșterii inflației în Germania, care determină creșterea prețurilor la călătorii; acest lucru nu a dus la o scădere în timpul lunilor de vară, dar rămâne de văzut ce efecte va avea în viitor. Cu toate acestea, instrumentul de analiză consideră că decalajul dintre rezervările de toamnă și cele din aceeași perioadă din 2022 ar trebui să se reducă, după cum relatează fvw.

Agențiile de turism germane au depășit deja cu puțin cifra de afaceri totală a sezonului estival de anul trecut până la sfârșitul lunii iulie, potrivit TDA.

Astfel, în iulie 2023, germanii au rezervat călătorii în valoare de aproape 1,7 miliarde de euro în agențiile de turism și portalurile online (OTA), ceea ce reprezintă o creștere a vânzărilor cu 33% față de aceeași lună a anului trecut și cu 35% față de iulie 2019, din care aproape 40% au provenit din vacanțe rezervate cu puțin timp în avans în iulie și august. În urmă cu patru ani, această proporție era de 33%.

Mai puțini pasageri, dar mai multe venituri

Datele TDA arată, de asemenea, că soldul de vară cumulat până la sfârșitul lunii iulie arată o creștere de 16% față de anul trecut și de 9% față de nivelurile anterioare pandemiei. O creștere influențată în mod evident de creșterea prețurilor. Până în prezent, cu 8% mai mulți clienți au rezervat o călătorie cu un turoperator decât în anul precedent.

Mai multe informații despre piața germană:

Vara 2023: TUI a recuperat 95% din rezervările pentru 2019

FTI va menține prețurile stabile în sezonul de iarnă

Vânzările de croaziere au crescut cu peste 40% în Germania

Rezervările de iarnă făcute în iulie au fost cu 57% mai mari decât în aceeași lună a anului trecut, cu o creștere cumulată de 63%. Cu toate acestea, lunile de la sfârșitul verii și toamna anului trecut au fost caracterizate de o reticență față de rezervări, având în vedere creșterea inflației. În afară de datele TDA, agenții de turism, au detectat o încentinire a vânzărilor în Germania.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.