Shadow

Vânzările de croaziere au crescut cu peste 40% în Germania

Vânzările de croaziere în Germania au înregistrat o creștere semnificativă de 40,9% în luna mai, comparativ cu aceeași lună a anului 2022, fiind segmentul de activitate care a înregistrat cea mai mare revenire. În plus acestea sunt, de asemenea, foarte favorabile în comparație cu luna mai a anului 2019, ultimul an pre-pandemic, crescând cu 17,6% peste acele rezultate, potrivit TATS Travel Agency Mirror. 

Acestea sunt cele mai semnificative date colectate de acest observator în luna mai, deși sunt incluși și alți indicatori la fel de favorabili, cum ar fi vânzările agențiilor de turism germane au crescut cu 14,8% față de mai 2022; o evoluție care ajunge la 7% dacă se compară cu 2019, tasa de creșterea peste medie a croazierelor.

Vânzările de croaziere au crescut cu peste 40% în Germania
Grafic care arată evoluția vânzărilor pe piața germană, în special croazierele. Sursă: TATS.

Comenzile noi în turism în mai 2023 au crescut cu 9,2% față de ultimul an pre-pandemic. Același lucru a fost valabil și pentru subsectorul croazierelor, care a înregistrat o creștere de 44,2%. Comparativ cu 2019, portofoliul de comenzi turistice în funcție de data călătoriei până în octombrie 2023 este în scădere cu 13,6%, dar divizia de croaziere este în creștere cu 19,5%.

Mai multe informații despre piața germană:

în Germania lipsesc agenții de turism, iar acest lucru îngreunează redresarea

Vânzările de vacanțe cresc în Germania, cu prețuri cu 15% mai mari

Potrivit agenției TATS Travel Agency Minor, performanța pozitivă a rezervărilor continuă să se mențină pe piața germană, iar perspectivele de creștere a turismului în a doua jumătate a anului 2023 sunt promițătoare.

Creștere a veniturilor în comparație cu luna mai 2019

  • Turism: +7,0%.
  • Croaziere:+17,6%.
  • Zboruri: +5,0%.
  • Alte venituri: +6,0%.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.