Shadow

Încep ajutoarele pentru companiile aeriene aflate în lupta pentru supraviețuire

Australia și Taiwan s-au alăturat guvernelor care au oferit ajutor financiar companiilor aeriene, în momente în care pandemia de coronavirus și controalele de călătorie mai stricte îi obligă să aprofundeze tăierile de personal și reducerea capacității până la 90% și 100% în unele cazuri. Autoritățile din Europa s-au grăbit miercuri să accepte măsuri de salvare. COVID-19 a făcut să dispară 41%, echivalentul a 157.0000 de milioane de dolari, din valoarea de piață a celor 116 companii aeriene din lume care sunt listate la Bursă, iar numerarul lor acoperă doar două luni de cheltuieli

Lupta pentru salvarea companiilor aeriene a început atunci când Italia a salvat Alitalia, Roma preluând controlul companiei și arhivând un proces perenial de vânzare a companiei, de trei ori eșuat.

Miniștrii transporturilor din Uniunea Europeană au dezbătut un eventual ajutor după apelurile din partea sectorului companiilor aeriene pentru o scutire fiscală urgentă pentru a evita mai multe falimente.

Guvernul norvegian a purtat discuții cu directorii companiei Norwegian Air Shuttle, după ce compania aeriană în luptă a cerut sprijin financiar similar celui acordat omologului său regional SAS de către Danemarca și Suedia.

Cel mai important operator din Australia, Qantas, a eliminat toate zborurile internaționale.

În Statele Unite, companiile aeriene au solicitat Washingtonului 50.000 de miliarde de dolari sub formă de subvenții și împrumuturi, la care se adaugă zeci de miliarde de reduceri fiscale. Executivii sectorului au vorbit miercuri cu președintele Statelor Unite, Donald Trump.

Producătorul de avioane Boeing a solicitat guvernului american accesul la cel puțin 60.000 de milioane de dolari, inclusiv garanții de imprumut, pentru industria de producție aerospațială, deoarece companiile aeriene suspendă livrările și noile comenzi pentru a-și conserva banii. Și Airbus a remarcat că ar putea avea nevoie de ajutorul guvernului dacă criza coronavirusului va dura mai multe luni, potrivit unor surse din industrie.

Guvernul australian a spus că va renunța la taxele companiilor aeriene, precum cele pentru controlul național de trafic aerian în valoare de 430 milioane de dolari, pe care le va rambursa, inclusiv 92 de milioane de dolari în avans, deoarece le-a recomandat cetățenilor să nu călătorească în străinătate.

Autoritatea de aviație civilă din Taiwan a declarat că companiile aeriene ar putea solicita subvenții și împrumuturi  de dinainte de 15 ianuarie.

Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) care reprezintă sectorul a declarat că industria transportului aerian mondială poate avea nevoie de 200.000 milioane de dolari în sprijinul financiar al guvernului.

Companiile aeriene au fost nevoite să ia măsuri drastice pentru a-și reduce costurile, reducând în principal operațiunile și personalul, paralizând noi angajări și parcând flotele. Printe cele mai recente, Emirates și El Al Israel Airlines au solicitat personalului să își ia vacanțele fără plată, iar Vietnam Airlines și Vietjet Air vor suspenda zborurile către marile destinații din Asia de Sud-Est și Europa.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.