Shadow

Airbnb, Booking, Expedia și TripAdvisor vor oferi datele de închiriere UE

Comisia Europeană a ajuns pentru prima dată la un acord cu Airbnb, Booking, Expedia și TripAdvisor pentru că aceste platforme să furnizeze Uniunii Europene (UE) date despre sejururile în spațiile de cazare turistică care sunt închiriate prin intermedierea acestora. 

Orașele Uniunii Europene vor avea de la mijlocul acestui an o contribuție importantă pentru a aborda problemele ridicate de închirierile turistice ale spațiilor de cazare private nereglementare.

Obiectivul acordului dintre platformele de intermediere și a Uniunii Europene, primul din acest fel, este „să permită accesul la informații fiabile despre sejururi de scurtă durată și vacanțe în spații de cazare de acest tip, astfel încât autoritățile să înțeleaga mai bine dezvoltarea economiei de colaborare și își bazează politicile pe date”, a informat la începutul lunii martie Comisia Europeană.

Companiile vor furniza date privind numărul de nopți rezervate și numărul de oaspeți pe municipiu, deși nu vor împărtăși informațiile privind identitatea utilizatorilor sau a chiriașilor, care sunt protejați de legislația comunitară privind protecția datelor.

Informațiile vor fi agregate de Eurostat, Oficiul Comunitar de Statistică, care va valida datele și le va publica pe state, regiuni și regiuni. Primele statistici ar putea fi gata în a doua jumătate a anului 2020.

Pentru prima dată vom obține date fiabile care vor informa discuțiile noastre cu orașele din Europa despre cum să abordăm această nouă realitate într-un mod echilibrat”, a declarat Thiery Breton, comisarul european pentru piața internă. 

În 2019, 21% dintre europeni au folosit vreodată un site web sau o aplicație mobilă pentru a rezerva o cazare, potrivit Eurostat.

Boomul închirierilor turistice colaborative provoacă probleme în unele dintre cele mai frecventate orașe din Europa, în special probleme de coexistență cu vecinii, creșterea prețurilor de închiriere din cauza speculațiilor imobiliare, pe lângă concurența neloială cu spațiile de cazare reglementate.

Până în prezent, Uniunea Europeană nu a legiferat în această privință și, în general, autoritățile locale din toată Europa adoptă propriile abordări pentru a rezolva problemele care apar.

Noua Comisie și-a propus să abordeze reglementarea platformelor, care nu numai că afectează turismul, ci și transportul său gastronomia și, de asemenea, ridică întrebări din punctul de vedere al protecției muncii sau impozitării.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.