Shadow

Rămâi acasă, dar călătorește mai târziu!, încurajează OMT

„Turismul este un sector care ocupă o poziție privilegiată în conducerea recuperării viitoare„, a declarat OMT într-un comunicat. Pe măsură ce situația COVID-19 evoluează, Organizația Mondială a Turismului (OMT) observă că restricțiile de călătorie totală sau parțială au fost introduse – și vor continua să fie introduse – în diferite părti ale lumii. Aceste decizii sunt luate cu sănătatea publică ca principala preocupare. 

„Această pandemie afectează toate nivelurile societății și în acest moment suntem alături de cei afectați”, a declarat secretarul general al OMT, Zurab Pololishkavili.

Impactul pandemiei asupra economiilor care deja se încetinește a făcut turismul în special vulnerabil, devinind cel mai lovit sector până în prezent. În plus, 80% din sector este format din companii mici și mijlocii, ceea ce înseamnă că astăzi există milioane de oameni ale căror mijloace de trai se află într-o situație vulnerabilă.

 

Persoanele pe primul loc

Oamenii și bunăstarea lor trebuie să vină în primul rând. OMT continuă să lucreze îndeaproape cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru a conduce un răspuns de colaborare la COVID-19. După o întâlnire la nivel inalt la sediul OMS din Geneva (10 martie), subliniem împreună importanța cooperării internaționale și a unui leadership puternic în aceste momente dificile.

Zurab Pololikashvili, secretario general de la OMT
Zurab Pololikashvili, secretario general de la OMT

„Aceasta este o provocare comună și trebuie să facem cu toții parte din soluție. Oricine călătorește, fie pentru misiuni umanitare vitale, în călătorii de afaceri esențiale, fie pentru a menține lanțurile de aprovizionare, trebuie să aibă grijă de ei și de ceilalți”, declară OMT. Și el subliniază că „nu pot exista scuze sau excepții, deoarece oamenii din întreaga lume își îndeplinesc responsabilitatile; dacă călătoresc, fac acest lucru în siguranță și respectă liniile directoare existente, simple, dar eficiente”.

 

Activități ale OMT

OMT a implementat protocoalele de sănătate publică pe baza recomandărilor OMS și urmând cu strictețe măsurile introduse de Guvernul Spaniei, țara noastră gazdă. Toate evenimentele OMT programate până la 30 aprilie au fost suspendate și vor fi reprogramate, pe baza celor mai recente recomandări ale experților.

Pentru a fi la înălțimea responsabilității sociale și de a avea grijă de siguranța și bunăstarea familiilor lor, personalul OMT va lucra de acasă până la sfârșitul lunii martie și vom continua să fim pe deplin funcționali în aceste perioade extraordinare.

 

Rămâi acasă, dar călătorește mai târziu!

Turismul este un sector care ocupă o poziție privilegiată atunci când vine vorba de conducerea recuperării viitoare. Sectorul nostru va oferi locuri de muncă pentru persoanele care trebuie să se întoarcă la afaceri și să impulsioneze creșterea economică care va ajuta comunitățile și țările întregi să se recupereze.

Deocamdată, trebuie să fim răbdători și pregătiți.

Stând astăzi acasă, putem călători maine. Iar călătoria de mâine va servi pentru a crea locuri de muncă, pentru a celebra cultura și pentru a promova prietenia și întelegerea între toate țările.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.