Shadow

Ceea ce este necesar în expansiunea hotelieră: repoziționarea în lux și lifestyle

Marile lanțuri s-au angajat să crească în segmentul de lux, care este mai puțin sensibil la preț ăn fața posibilelor crize viitoare; și din ce în ce mai legat de un produs de lifestyle care este mai bine adaptat nevoii de noi experiențe pe care o caută clientul, ceea ce face ca aceste branduri să fie „mai profitabile și mai sustenabile”, după cum a subliniat María Zaraluqui, vicepreședinte Global Development la Meliá Hotels International. În acest sens, a coincis cu reprezentanții Palladium, Accor și IHG cu care a participat la Conferința de Investiții Hoteliere Cushman & Wakefield

Brandurile lifestyle Accor caută să crească în orașele în care activitatea lor este în concordanță cu cea a destinației, astfel încât această ofertă de activități, împreună cu alimente și băuturi (F&B), generează în jur de 40% sau 50% din cifra de afaceri, din care 70% provine din publicul local, după cum a explicat vicepreședintele său pentru dezvoltare pentru Europa de Sud, Jerome Lassara. Barcelona este, în acest sens, o problemă în așteptare pentru lanț.

Brandurile cu cel mai mare potențial de dezvoltare, în cuvintele Mariei Zarraluqui, sunt „cele care ies din tipare și va permit să vă jucați cu camere superioare, servicii extra, experiențe, inclusiv cele hibride, F&B, etc.”.

Această repoziționare a activelor a fost posibilă și aplicarea principiilor de sustenabilitate, după cum a indicat consiliul de administrație al Meliá, „nu doar datorită unei mari conștientizări a tuturor-clienți, proprietari și manageri-, ci și datorită unui control mai mare al costurilor energetice care, împreuna cu o restructurare operațională pentru a fi mai eficientă ca niciodată, ne permite să facem costurile cât mai flexibile pentru a fi mai agile în situații complexe”.

Formule de expansiune în lanțurile spaniole…

La Meliá, după cum a detaliat Zarraluqui, „ne adaptăm la orice, oferind proprietarilor toate opțiunile, pentru a continua să creștem în principalele destinații de vacanță din lume și cu un produs bleisure, mai mult decât pur urban, în principalele icoane din întreaga lume, în special în sudul Europei, unde există multe oportunități de repoziționare, dar și în Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est, Caraibe și America Latină. În Spania, avem foarte mult de contribuit în aceste două segmente, în bleisure și în orașele secundare„.

În ceea ce privește modelul de expansiune, Zarraluqui a recunoscut că „suntem francizori de ani de zile, dar într-un mod mai oportunist și nu ca răspuns la o strategie reală pe care am adoptat-o acum cu două branduri „soft”, Affiliated by Meliá și The Meliá Collection, ambele cu o privire extrem de pozitivă și o evoluție extraordinară”.

Palladium Hotel Group, după cum a subliniat șeful său de dezvoltare globală, Carlos Ortega, sunt, de asemenea, „flexibili și creativi” în strategia lor de expansiune „asset light, deși nu excludem formula de închiriere”. Creșterea sa este axată pe menținerea „echilibrului în inventarul America Europa, 50%-50%, deși avem încă lucruri de făcut  în destinații precum Barcelona sau Mallorca„.

Sfârșitul sezonului de vârf ale unor hoteluri Palladium va fi utilizat pentru repoziționarea lor, cum ar fi Grand Palladium Playa d’en Bosa, la fel ca în Jamaica (în imagine), pentru a pune la acelasși nivel restul inventarului.

Ca tip de produs, se caută „segmentul de lux, foarte axat pe lifestyle, care este ceea ce cer investitorii. Și cu scopul de a profita la maximum de fiecare metru pătrat al unității, implementăm propriile concepte de F&B sau colaborăm cu restauratorii externi pentru a atrage un client care nu stă peste noapte la hotel, fie local, din altă cazare, deoarece este o pârghie brutală pentru a genera venituri”.

…și în internațional

În cazul Accor, după cum a subliniat Lassara, „lifestyle-ul reprezintă 30% din hotelurile noastre aflate în etapa de proiect. Este o tendință pentru că clienții și investitorii cer ca acesta să genereze valoare adăugată și să obțina cele mai bune rezultate, deoarece se adaptează destul de bine acestor scenarii”. Din acest motiv, el consideră ca „a investi foarte mult  capex pentru a transforma hoteluri mai clasice în orașe secundare are un viitor mare în țările din sudul Europei”.

Pentru Jerome Lassara, „în produsul lifestyle, este mai important să controlezi oferta F&B decât camerele, pentru a te asigura că atingi un alt spirit, motiv pentru care avem propria noastră divizie pentru ca Food & Beverages este o afacere mult mai complicată. Ca și oferta de lux și ultra-lux, pe care o operăm doar în management pentru a putea avea mai mult control asupra produsului”. 

IHG Hotels & Resorts susține, de asemenea, așa cum a subliniat șeful său de dezvoltare pentru Europa de Sud, Hylko Versteeg, „o mulțime de muncă de repoziționare în următorii ani, pentru a avea un impact mai mare și a crește rentabilitatea proprietarilor”. Scopul său de a crește în segmentul de lux și lifestyle se traduce în două colecții Vignette in Algarve, precum și două stațiuni în construcție în Grecia, Muntenegru, Albania, Cipru și Malta.

Vignette Collection Casa da Companhia, în Oporto, este una dintre cele trei deschideri programate ale noului brand lifestyle al IHG în Portugalia , lângă cele două din Algarve.

În această miză pentru segmentul de lux, și deși Versteeg a recunoscut că formula majoritară a fost cea a francizei, acum între 30% și 40% din viitoarele hoteluri sunt în gestiune, întrucât „nu creștem cu contracte de închiriere decât în cazuri excepționale, dacă este un portafoliu important într-o destinație în care dorim să ne poziționăm”.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.