Shadow

Airbnb: trei tendințe care vor marca revenirea turismului

„Turismul s-a întors, dar într-o formă diferită, în special turismul urban”. Acest lucru a fost declarat Kathrin Anselm, directorul Airbnb pentru Europa Centrală, Europa de Est și Rusia, într-un interviu acordat în cadrul Convenției ITBRevenirea puternică a cererii de călătorii după pandemie a adus cu sine, după cum a subliniat ea, o schimbare profunda în mixul de tipuri de călătorie, cu tendințe bine cunoscute care au fost impulsionate, alături de noi obiceiuri care au apărut după anii dificili pe care i-am trăit. 

Kathrin Anselm a evidențiat trei tendințe care stabilesc ritmul de redresare a sectorului, transformându-l în noul turism:

– „Sejururile mai lungi capătă din ce în ce mai multă importanță datorită posibilităților oferite de telemuncă de a călători și de a vă desfășura activitatea profesională dintr-un singur loc.

– S-a înregistrat o creștere a numărului de călătorii cu motivație culturală, în special în rândul tinerilor, care optează din ce în ce mai mult pentru a dormi în clădiri istorice sau de patrimoniu, numărul sejururilor în aceste clădiri crescând cu 50%.

– De asemenea, s-a înregistrat o creștere a călătoriilor personelor sigure, în special a femeilor”.

Kathrin Anselm a subliniat că creșterea numărului de gazde care își închiriază camerele pentru a-și acoperi mai bine costurile, ceea ce crează, de asemenea, o alternativă de cazare mai ieftină pentru oaspeți, arată că „în vremuri de criză există oportunități”. Fotografie: Messe Berlin GmbH.

Cum își asumă Airbnb provocarea sustenabilității

Airbnb s-a lăudat întotdeauna, așa cum a recunoscut directorul general pentru Europa Centrală, Europa de Est și Rusia, c „face față oricărei provocări cu agilitate și flexibilitate„, iar sustenabilitatea nu avea să fie o excepție, „dezvoltăm tot ceea ce încercăm cu succes, atât timp cât poate fi implementat la scară largă.

Nu este surprinzător faptul că obiectivul său este de a ajunge la zero emisii până în 2030, pentru care, după cum a subliniat, „lucrăm cu gazdele”, canalizând inițiativele acestora prin intermediul unui Consiliu Executiv care are „un buget de un milion de dolari pentru a le sprijini proiectele”. Dar ei adoptă și măsuri în funcție de țară, cum ar fi sprijinirea gazdelor din Regatul Unit și Franța pentru a deveni mai eficiente din punct de vedere energetic.

Cele mai recente știri despre Airbnb:

O nouă asociație globală a hotelurilor va înfrunta Airbnb și Booking

Airbnb îi critică pe reprezentanții UE care cer o nouă reglementare

Comisia Europeană vrea „mai multă transparență” pe platforme precum Airbnb

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.