Shadow

Top 10 orașe europene cu cel mai bun raport calitate-preț

Creșterea prețurilor în toate sectoarele vieții de zi cu zi îi obligă pe consumatori să își regândească cheltuielile, inclusiv cele de vacanță. Un studiu realizat de platforma de rezervări Omio analizează cele mai accesibile 100 de orașe europene pentru a identifica destinațiile de vacanță cre pot fi vizitate cu un buget redus. 

Granada se află pe primul loc în clasament.
Granada se află pe primul loc în clasament.

Pentru a găsi cele mai bune orașe pentru a călători cu buget redus, platforma Omio a luat în considerare cele 100 de destinații preferate din următoarele țări: Belgia, Germania, Franța, Italia, Țările de Jos, Austria, Elveția și Spania, pe baza rezervărilor din 2022. Au fost analizate alimente și băuturi și infrastructură, dar nu au fost luate în considerare costurile rezervării dus-întors și nici prețul cazării.

Studiul ține cont de numărul de activități gratuite, muzee și atracții turistice; prețul unui meniu fast-food, al unei cine pentru două persoane sau al unei beri; valoarea autobuzului turistic sau a transportului public; și chiar economiile la sticle de apă sau la datele mobile, în funcție de numărul de fântâni publice sau de punctele publice sau de punctele wifi gratuite.

Granada este destinația de vacanță care oferă cel mai bun raport calitate-preț, deorece orașul andaluz are un total de 112 activități gratuite și acces la 60 de locuri emblematice, cum ar fi Alhambra, un sit inclus în Patrimoniul Mondial și cel mai mare monument al orașului. În plus, un autobuz turistic costă 7 euro, iar o sticlă de bere costă în medie 2,5 euro. Restul orașelor din clasament sunt Bruges, Venetia, Valencia, Edinburgh, Innsbruck, Cambridge, Sevilla, Malaga și Florența.

Bruges se află pe locul al doilea în topul celor mai ieftine orașe din Europa pentru a mânca în oraș. Destinația belgiană oferă 24 de tururi ghidate pentru mai putin de 25 de euro, iar un meniu de burger, cartofi prăjiți și băutura costă 7 euro. Veneția poate fi, de asemenea, o alternativă economică, pentru ca multe dintre obiectivele sale turistice pot fi vizitate gratuit: 293 de activități (136 de obiective turistice și 22 sunt muzee). În plus, rețeaua sa extinsă de 186 de fântâni cu apa potabilă evită cheltuielile cu apa îmbuteliată.

La ce se poate economisi bani?

Una dintre cele mai populare atracții este autobuzul de vizitare a obiectivelor turistice. Costul mediu în orașele europene este de 21 de euro, deși variază foarte mult de la un oraș la altul. Singurul care oferă gratuit această plimbare este Sankt Pölten din Austria Inferioară, iar la celălalt capăt se află Hamburg (31 de euro). În ceea ce privește transportul public, cel mai ieftin bilet zilnic este în Malaga (1,35 euro), iar alte orașe care oferă acest bilet pentru 24 de ore la mai puțin de 3 euro sunt Pamplona (1,35 euro), Granada (1,40 euro), Bregenz (1,60 euro), Murcia (2,15 euro) și Bari (2,50 euro).

Și există lanțuri de fast-food care oferă o opțiune simplă (burger, cartofi prăjiți și băutură) și unde cel mai mic preț este de 7 euro. Prețul mediu al unei beri în Europa este de 4,91 euro.

Pentru cei care nu vor să cheltuiască pe date mobile, Parisul este orașul cu cele mai multe hotspoturi wifi gratuite (10.663 de hotspoturi), urmat de Barcelona (cu 7.437 de hotspoturi). Londra, Berlin si Roma au cel mai mare număr de muzee cu intrări gratuite; 93,35 și, respectiv, 34. Și Roma conduce în ceea ce privește numărul de atracții gratuite (553 de puncte de atracție), urmată de Londra cu (487) și Paris (cu 394).

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.