Shadow

Vânzările hotelurilor vor scădea cu 50% în 2020 și cu 10% în 2021

Paralizarea activității turistice va duce la o scădere a cifrei de afaceri a hotelurilor din întreaga lume de între 50 și 55% în 2019, estimează Federico González Tejera, președinte și CEO al Radisson Hotel Group. Atât hotelierul cât și Gloria Guevara, președinte și CEO al World Travel and Tourism Council (WTTC) și Luis Maroto, președinte și CEO al Amadeus, au convenit că recuperarea sectorului va fi „treptată” și că numerele pozitive vor fi văzute începând din 2022

 

„Recuperarea Chinei este cel mai bun indicator a ceea ce se poate întâmpla”, a declarat González Tejera în cadrul webinar-ului „Perspective Post-Covid” al AED, subliniind că la nivel global „va fi o recuperare lentă”. 

 

Pe baza rapoartelor din industria hotelieră, CEO-ul Radisson asigură că „2020 va fi un an cu vânzări hoteliere cu 50% sau 55% sub cele din 2019. Dacă se are în vedere perspectiva anului 2021, acestea vor fi cu între 5% și 10% mai mici decât în 2019″, explicând că aceste estimări sunt în funcție “de ce se observă că se întâmplă în China”. 

 

Pe termen scurt, a adăugat el, „aprilie, mai și iunie vor fi cea mai proastă perioadă și vom observa companii cu venituri cu 80% sau 90% sub cele de anul trecut. În trimestrul iunie-septembrie putem observa o cifră de afaceri cu 65% sub cea de anul precedent, ceea ce ar însemna o recuperare de aproape 25% față de trimestrul precedent și, dacă îmbunătățirea continuă, am putea fi cu 30% sau 35% sub cele din 2019 în trimestrul următor”. 

Federico González Tejera (Radisson Hotel Group), Gloria Guevara (WTTC), Luis Maroto (Amadeus), Jorge Schoenenberger (Deloitte)

 

Recuperare lentă până în 2022

Nimeni nu se îndoiește că cererea națională va fi reactivată mai întâi, apoi cea regională și, ulterior, cererea internațională, iar atunci când se va întâmpla „este posibil să nu mai fim în vară”, regretă Luis Maroto

 

„Am văzut o recuperare în ultimele zile, inegală, dar generală în întreaga lume, începând cu piețele interne. În China, în Coreea, în Statele Unite și am văzut-o și în Europa, dar cum provin dintr-o ocupație foarte scăzută, volumele sunt foarte departe de 2019”, a declarat CEO-ul Amadeus

 

Și a adăugat că „segmentul de vacanță se va recupera înaintea celui de business, așa cum s-a întâmplat istoric în alte crize. Este posibil ca unele călătorii să fie înlocuite de videoconferințe, dar se vor recupera , deoarece va fi necesar să se vadă cu clienții”. 

 

În opinia sa, recuperarea completă „va dura ani de zile pentru restructurarea, anularea proceselor și pierderea capacității transportului aerian”, dar „și va depinde de modul în care evoluează soluțiile de sănătate și facilitățile de călătorie”. 

 

Gloria Guevara este mai optimistă și subliniază că „vestea bună este că există o recuperare, vedem lumina de la capătul tunelului”. 

 

„Se observă o redresare în China și în alte țări din Asia, se observă o mișcare a turismului național, cu un grad de ocupare hotelieră de între 30% și 50%, după cum au raportat membrii WTTC„. De asemenea, o ușoară recuperare în Orientul Mijlociu și „sperăm că în această vară vom începe o recuperare mai importantă în Europa și Statele Unite”. 

 

Președintele WTTC speră ca turimul internațional să se recupereze „înainte de apariția vaccinului și pentru asta este important să punem în aplicare protocoale pentru a recâștiga încrederea călătorului”, dar de asemenea, „trebuie să reușim ca guvernele să sprijine sectorul, pentru că suntem încă în faza de supraviețuire. Și, mai ales, să lucreze între ei pentru a realiza o deschidere coordonată”. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.