Shadow

Pachetul turistic sigur: noua configurare adusă de pandemie

Călătoria organizata va fi modelată de trecerea coronavirusului prin sector. Pachetul turistic va încerca să activeze cererea, oferind garanții maxime de flexibilitate pentru a face schimbări și, în același timp, operatorii de turism vor include protocoale stricte – încercând să le armonizeze pe cele proprii cu cele locale – pentru a oferi, de asemenea, clientului liniștea sufletească că oriunde ar merge, hotelul său va respecta toate cerințele de dezinfectare. în plus, acest tip de călătorie poate oferi în aceste circumstanțe excepționale un plus pentru destinații, deoarece acestea sunt mai ușor de gestionat sau de „controlat” decât turistul individual. 

În cazul TUI Germania, acesta a lansat opțiunea „risk free” pentru a stimula călătorii să facă rezervări cu liniște sufletească și securitate, deoarece pot anula gratuit cu până la 14 zile înainte de plecare. Acest lucru este valibil pentru rezervările din aceasta vară, dar și pentru iarna 2020-21 și vara 2021, oferind și bonusuri de loialitate de până la 100 de euro.

Cel mai mare grup european a creat, de asemenea, un protocol de securitate sanitară de 10 puncte pentru propriile hoteluri și pentru cele pe care le operează în joint venture, în timp ce oferă unităților a terților pățti pe care la comercializează posibilitatea de a se uni, respectând întotdeauna regulile destinației, după cum au explicat pentru HOSTELTUR surse ale TUI.

Vara anului 2020 va fi marcată de căutarea de siguranță.

La rândul său, DER Touristik a creat conceptul ‘Hotel Relaunch’, care este susținut în trei faze și cu care dorește să sprijine partenerii hotelieri să redeschidă, după cum a explicat într-un comunicat. Este vorba despre un sistem la care hotelierii se pot alătura respectând, de asemenea, liniile directoare ale OMS, UE și ale propriilor lor State. „Scopul nostru este de a oferi oaspeților noștri o vacanță fără griji, prin maximă securitate”, potrivit Ingo Burmester, CEO DER Touristik pentru Europa Centrală.

Operatorul turistic a lansat, de asemenea, o ofertă de anulare gratuită pentru călătoriile rezervate înainte de 30 iunie, pentru vacanțele care vor fi petrecute înainte de 31 octombrie 2021. Încă de la jumătatea lunii mai, grupul și-a exprimat dorința de a relua operațiunile cu destinații precum Croația, Grecia, Portugalia, precum și Insulele Canare și Baleare.

 

Pachet vs călătorie individuală

În acest caz din urmă, Sven Schikarsky, Senior Vice President Sun & Beach DER Touristik Deutschland a susținut o conferință video cu consilierul de turism al Insulelor Baleare, Iago Negueruela și Hans Müller, Head of Group Hotel Contracting al DER Touristik. În cadrul acestei conferințe au împărtășit perspectivele bune pentru ca turismul să poată fi activat cu probe din luna iunie și cum pachetul turistic poate fi o modalitate mai potrivită decât călătoriile individuale pentru a oferi cel mai bun control întregii operațiuni.

În această privință, Manuel Porras, directorul general al Agenției Strategice de Turism din Baleare (AETIB) a indicat că „în prima fază va trebui să folosim mult liniile aeriene ale operatorilor de turism”, deoarece acestea „își vor recupera activitatea mai devreme”. În acest context, a concluzionat el, „pentru noi, operatorii de turism reprezintă un avantaj față de călătorii individuali, deoarece este mai ușor să armonizăm aplicarea măsurilor de securitate sanitară”.

La rândul său, FTI Group a anunțat că implementează un plan cuprinzător pentru lanțul său MP Hotels, pentru a asigura igiena optimă în toate proprietățile sale, începând cu redeschiderea unora dintre unitățile sale. „Multe dintre procese de igienă au existat ani de zile în hotelurile noastre, dar totuși trebuie să fie revizuite în detaliu pentru a introduce îmbunătățirile și progresele necesare având în vedere situația”, a indicat Roula Jouny, CEO al MP Hotels.

Operatorul turistic informează pe site-ul său web că va trimite clienților cu călătorii anulate rambursările acestora cu un voucher de 200 de euro pentru fiecare rezervare, în timp ce în modificările actuale și cu călătoriile rezervate până la 31 iulie, acestea pot fi schimbate gratuit până pe 31 octombrie 2021.

Între timp, Alltours a stabilit că în rezervările pentru vara 2020, va oferi anulări gratuite, atât timp cât au loc cu până la 14 zile înainte de plecare. Rezervările pentru iarnă pot fi anulate gratuit până la data de 15 octombrie. În cazul Schauinsland Reisen, acesta oferă anulări gratuite și pregătește noile sale oferte.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.