Shadow

UE prelungește suspendarea normelor de sloturi pentru companiile aeriene cu șapte luni

Uniunea Europeană (UE) a aprobat săptămâna trecută prelungirea până pe 24 octombrie a acestui an suspendarea regulilor privind sloturile sau intervale orare pentru decolări și aterizări pe aeroporturi, care impune companiilor aeriene să utilizeze fiecare orar în proporție de minim 80% pentru a-l menține în următorul sezon analogic, un volum de utilizare, care în aceste perioade de urgență aproape la nivel mundial pentru sănătate din causa pandemiei coronavirusului este literalmente imposibil.

În mijlocul unui val de anulări de zbor și restricții de mobilitate din cauza crizei pandemice de coronavirus, această cerință a determinat multe companii aeriene să opereze zboruri goale doar pentru a un pierde intervalele de timp alocate.

Printr-o modificare a legislației, statele membre au confirmat lunea trecută o suspendare temporară a acestor cerințe, care a fost aprobată joi și care se va prelungi până la urmă de la 1 martie până pe 24 octombrie, a raportat Consiliul într-o declarație.

În principiu, Comisia Europeană (CE) și-a propus inițial suspendarea acesteia până la data de 30 iunie, dar având în vedere persistența epidemiei virale în multe țări ale lumii și extinderea restricțiilor de operare a companiilor aeriene a fost, de asemenea, prelungită data suspendării care, încă ar putea fi prelungită, în funcție de circumstanțe (a se vedea știrea: Bruxelles intenționează să ofere o scutire excepțională a normei de sloturi).

În plus, anularea cerințelor se va aplica și retroactiv în perioada 23 ianuarie – 29 februarie pentru zborurile dintre UE și China sau Hong Kong, pentru a include perioada care începe în ziua în care China și-a închis primul aeroport.

Este clar că această criză nu se va încheia în curând. Înlăturarea regulilor de utilizare sau pierderea acesteia până în octombrie va contribui la atenuarea impactului economic dur pentru companiile aeriene și le va oferi în siguranță în timpul sezonului de vară”, a declarat ministrul croat al Transporturilor, Oleg Butkovic, a cărui țară deține președinția semestrială a Consiliului.

Consiliul adaugă că, dacă situația persistă, Comisia Europeană poate extinde anularea “rapid” printr-un act delegat. Bruxelles-ul va evalua situația și va raporta modificările cel târziu până la date de 15 septembrie a acestui an.

Mai multe informații în:

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.