Shadow

Turismul internațional a pierdut 900 de milioane de călători până în octombrie

Între ianuarie și octombrie, a existat o scădere de 900 de milioale de turiști în întreaga lume comparativ cu aceeași perioadă din 2019, potrivit Organizației Mondiale a Turismului (OMT). O scădere de 72% datorită restricțiilor de călătorie, lipsei de încredere a consumatorilor și luptei globale pentru a controla virusul COVID-19. Luând în considerare aceste date, entitatea menționată prevede o scădere între 70% și 75% a sosirilor internaționale până la sfârșitul anului. Dacă aceste cifre vor fi confirmate, turismul va fi redus la nivelurile de acum 30 de ani, cu un 1 miliard mai puține sosiri, potrivit OMT, care nu ezită să clasifice 2020 drept cel mai prost an din istoria turismului. 

Scăderea deplasărilor turistice se traduce printr-o pierdere de 935 de miliarde de dolari în venituri – aproximativ 763 miliarde de euro – de zece ori mai mare decât cea care a avut loc în 2009 ca urmare a crizei economice mondiale. Și s-ar fi apropiat de 1,1 trilioane de dolari până la sfârșitul anului 2020.

Trebuie amintit că Turismul mondial a înregistrat 1.500 de milioane de calatori în 2019.

Ținând cont de distribuția pe regiuni, Asia și Pacific, prima regiune care a suferit lovitura pandemiei și cea cu cel mai ridicat nivel de restricții de călătorie până în prezent, a înregistrat o scădere de 82% a sosirilor în primele zece luni din 2020.

Scăderea in Orientul Mijlociu a fost de 73%, în timp ce în Africa scăderea a fost de 69%. Sosirile au scăzut cu 68% atât în Europa, cât și în America.

Sosirile de turiști internaționali a scăzut cu 72% între ianuarie și octombrie.

Continentul european a înregistrat scăderi de sub 72% și 76% în septembrie și octombrie, comparativ cu alte regiuni ale lumii, datorită redresării ușoare, dar de scurtă durată, care a avut loc în iulie și august.

Noua creștere a virusului în regiune a dus la reimpunerea anumitor forme de restricții de călătorie.

Europa este regiunea în care un număr mai mare de destinații (91%, începând cu 1 noiembrie 2020) au ușurat aceste restricții, în special între țările din zona Schengen. 

Între timp, în Asia și Pacific, au continuat să existe reduceri de aproape 100% în septembrie și octombrie, ceea ce se datorează faptului că granițele Chinei și ale altor destinații importante din regiune continuă să fie închise.

În America a existat o îmbunătățire treptată din iunie, cu un nivel mai scăzut al sosirilor internaționale până în octombrie. Acest lucru se datorează redeschiderii mai multor destinații din regiune, cum ar fi micile state insulare în curs de dezvoltare din Caraibe.

„O abordare coordonată pentru ușurarea și ridicarea restricțiilor călătoriilor este esențială atunci când se va putea face în condiții de siguranță. În acest fel, nu numai destinațiile se vor redeschide pentru turism, ci și existența unor  reguli clare și coerente în toate țările va contribui mult la recuperarea încrederii în călătoriile internaționale și va stimula aderarea consumatorilor”, spune secretarul general al OMTZurab Pololikashvili.

Semne de recuperare 

Datele privind cheltuielile cu turismul internațional reflectă în continuare cererea redusă pentru călătorii în străinătate. Cu toate acestea, unele piețe importante precum Statele Unite, Germania și Franța au dat semne de redresare în ultimele luni. De asemenea, cererea de turism intern continuă să crească pe anumite piețe, precum China și Rusia.

Este de așteptat ca inițierea campaniei de vaccinare să crească încrederea consumatorilor. În plus, din ce în ce mai multe destinații ușurează sau ridică restricțiile de călătorie. 

Conform ultimilor studii efectuate de OMT, proporția destinațiilor închise a scăzut de la 82% la sfârșitul lunii aprilie la 18% la începutul lunii noiembrie (ca procent din sosirile internaționale).

Ipotezele extinse pentru 2021-2024 prezentate de organizație indică o revenire în a doua jumătate a anului 2021. Cu toate acestea, ar putea dura între doi ani și jumătate și patru ani pentru a reveni la nivelurile din 2019.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.