Shadow

Turismul mondial a înregistrat 1.500 de milioane de călători în 2019

În ciuda instabilității sociale și politice a unor destinații, turismul a continuat să crească în 2019, cu un avans de 3,8% față de anul precedent, ajungând la 1.500 de milioane de călători în lume, potrivit datelor prezentate astăzi de Organizația Mondială a Turismului (OMT). Aceste cifre indică faptul că „avem mai multă responsabilitate să gestionăm acest sector”, a declarat Sandra Carvao, șefa serviciilor de informații de piață și competitivitate pentru entitatea respectivă. 

 

Deplasările turistice au înregistrat creșteri în toate regiunile lumii, însă încetinirea economiei, tensiunile geopolitice și sociale, falimentul operatorului britanic Thomas Cook sau incertitudinea generată de Brexit au contribuit la moderarea creșterii în 2019, cu 4%, față de 7% înregistrat în 2017 sau 6% în 2018. 

 

Pe arii geografice, Carvao a evidențiat marile progrese ale Orientului Mijlociu, datorate în mare măsură recuperării Egiptului și comportamentului bun al Arabiei Saudite. El a condus creșterea cu 7,6%. 

 

În ceea ce privește Asia-Pacific, aceasta a prezentat de asemenea un dinamism deosebit, cu o expansiune de 4,6%, la fel și Africa, cu 4,2%. 

 

În ceea ce priveste America – partea de nord și sudul continentului – există o anumită încetinire, cu un avans de 2%, deși a existat o creștere foarte neuniformă, cu cifre record în unele enclave. 

 

Europa a crescut peste medie, aproximativ 4%, ceea ce „nu este normal pentru o regiune matură”, a spus Sandra Carvao. 

Secretarul general al OMT, Zurab Pololikashvili, și responsabila de informații de Piață și Competitivitate al OMT, Sandra Carvao, în timpul prezentării rezultatelor.

 

În 2020, și în contextul de incertitudinii care se experimentează la nivel mondial, OMT vorbește despre „optimism prudent”. Grupul de experți al acestei organizații prevede că exercițiul se va încheia cu un avans cuprins între 3 și 4%, mai aproape de al doilea procent, în aceeași linie ca anul trecut. 

 

În ultimul deceniu, creșterea turismului a fost vertiginoasă: din 2009 și până în prezent, există cu 69% mai mulți turiști internaționali. 

 Here’s the UNWTO World Tourism Barometer 2019-2020 which predicts an increase of

În ceea ce privește cheltuielile cu turismul, deși OMT nu are încă datele finale ale tuturor țărilor, șeful serviciilor de informații de piață și competitivitate al acestei organizații a spus că rămâne la un nivel bun, Franța, fiind la vârf, printre primele zece piețe emitente din lume, cu o revenire de 11%. De asemenea, Statele Unite au prezentat bune în 2019, cu o creștere de 6%. 

 

Cu toate acestea, China, prima piață emitentă din lume, a redus cheltuielile cu 4%, deși a emis cu 14% mai mulți turiști în prima jumătate a anului 2019. 

 

Sandra Carvao a explicat că în 2018 un total de 105 de destinații au obținut cel puțin 1 miliard de dolari din turism, aproape dublu decât în 1998, când au fost înregistrate 56; în 2008 erau 82 de enclave. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.