Shadow

TUI își extinde liniile de credit de 4,7 miliarde de euro până în vara anului 2024

Grupul TUI a ajuns la un acord cu banca publică germană pentru reconstrucție și dezvoltare (KfW) și băncile private pentru a prelungi încă doi ani, până în vara anului 2024, scadența liniilor de credit în valoare de 4,7 miliarde de euro. Aproximativ 3 miliarde de euro corespund împrumuturilor KfW, iar restul sunt împrumuturi de la 19 bănci. 

TUI Group a raportat că obiectivul său este „returnarea rapidă” a creditelor de stat primite pentru a depăși criza din cauza pandemiei de coronavirus, de îndată ce va fi posibil să se călătorească într-un mod stabil către principalele destinații de vacanță.

Cel mai mare operator turistic din lume, indică înr-o notă că „cererea și interesul pentru călătorii rămân la niveluri satisfăcător de ridicate în Europa și pe piețele internaționale”.

Acesta adaugă că „în mod surprinzător, afacerea de vară, care a început bine, se concentrează în prezent pe câteva destinații de vacanță precum GreciaSpania și Cipru, turismul intern, croazierele TUI Cruises și activitățile principalelor branduri hoteliere ale grupului, precum Riu, TUI Blue și Robinson”.

Sediul central al TUI din Hannover (Germania).

CEO-ul TUI, Fritz Joussen, a declarat că finanțarea extinsă oferă consorțiului „stabilitate și flexibilitate” atâta timp cât constrângerile de călătorie continuă să influențeze afacerile și piețele.

Grupul asigură că are o lichiditate în valoare de 2,9 miliarde de euro, fără a lua în calcul aceste linii de credit și nici veniturile din vânzarea a 21 de hoteluri către familia Riu, care a fost finalizată recent.

În urmă cu o lună, TUI a extins emisia datoriilor convertibile în acțiuni de între 400 și 500 de milioane de euro.

Principalele acorduri de finanțare încheiate de TUI pentru a face față opririi turismului din cauza pandemiei sunt următoarele:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.