Shadow

TUI a semnat un nou ajutor pentru 1.200 de milioane de euro

TUI Group și banca de dezvoltare KfW, deținută de Guvernul german, au semnat un nou pachet de ajutor de stat pentru grupul turistic în valoare de 1.200 milioane de euro. Acordul înseamnă că entitarea sprijină ajutorul milionar acordat operatorului turistic în martie cu încă 1.050 milioane de euro, pentru care va datora și o obligațiune convertabilă către Fondul de Stabilizare Economică (FSM) în valoare de 150 de milioane de euro și ajustarea corespunzătoare pe părți a deținătorilor de obligațiuni senior cu scadența în octombrie 2021. 

 

După cum explică grupul într-un comunicat „acest pachet de stabilizare pentru 1.200 de milioane de euro întărește poziția TUI și îi oferă suficientă lichiditate într-un mediu de piață volatil pentru a acoperi nevoile sezoniere ale TUI pentru iarna 2020/21 și mai târziu, și în cazul unor restricții crescute pe termen lung de călătorie sau întreruperi legate de COVID-19”. 

 

În prezent și, după ce se confruntă cu costurile acestor luni, TUI afirmă că are 2.400 milioane de euro în numerar și alte facilități. 

Operatorii de turism suferă de obicei pierderi sezoniere iarna, dar acest an se complică și mai mult. Fotografie de la ultima întâlnire a acționarilor TUI.

 

După cum am informat în altă știre TUI va primi aproximativ 2 miliarde de euro printr-un împrumut de stat, la sfârșitul lunii martie grupul a anunțat că a decis să solicite un împrumut de KfW pentru a atenua efectele fără precedent ale pandemiei COVID-19 până când va putea reveni la activitatea de afaceri normală”. 

 

Acest imprumut a fost rapid autorizat la începutul lunii aprilie, iar această cantitate este o altă linie de credit de 1.750 milioane de euro pe care o are grupul turistic și în care s-au făcut modificări. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.