Shadow

TUI obține un profit de 200 milioane € cu vânzarea a 19 hoteluri Riu

Grupul TUI a comunicat finalizarea cu „succes” a operațiunii sale de vânzare către Riu a 19 hoteluri în funcțiune și două în curs de dezvoltare pentru peste 670 de milioane de euro, ceea ce i-a permis să obțină un profit contabil de aproximativ 200 de milioane de euro. 

 

Dezinvestirea făcută de TUI include doar proprietatea asupra acestor active, deoarece exploatarea și comercializarea hotelurilor vor fi în continuare responsabilitatea întreprenderii comune, la care TUI și Riu Hotels & Resorts au fiecare o participare de 50%. 

 

Grupul subliniază că, datorită acestei operațiuni , „imobilizează mai puțin capital în proprietăți mobiliare și se concentrează asupra activității sale principale, operarea și comercializarea hotelurilor„. 

 

Vânzarea acțiunilor sale către partenerul său a fost convenită și anunțată în mai 2021. În total, portofoliul celor 21 de active a fost evaluat la 1,5 miliarde de euro. Pentru acțiunea minoritară de 49%, TUI a primit o plată inițială de 541 milioane de euro și poate primi un câștig suplimentar de aproximativ 130 de milioane de euro până în 2023. 

 

Acesta explică faptul că tranzacția a fost finalizată „într-un mediu dificil de piață„, dar a generat „un profit contabil semnificativ de aproximativ 200 de milioane de euro”, pe care intenționează să îl utilizeze pentru a reduce datoria grupului

Tranzacția include 19 hoteluri în funcțiune și două în dezvoltare.

 

CEO-ul TUI Group, Fritz Joussen, a declarat într-un comunicat că „odată cu vânzarea proprietăților, TUI își consolidează alianța de succes și de lângă durată cu Riu și familia Riu și pune bazele profitabilității și creșterii grupului după pandemie„. 

 

În cadrul alianței sale cu Riu, grupul TUI participă la gestionarea și comercializarea a 100 de hoteluri și complexe turistice din 19 țări. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.