Shadow

Călătorii vaccinați din Europa și SUA vor putea intra în Anglia

De ieri 2 august, călătorii complet vaccinați din majoritatea țărilor europene și Statele Unite (care au culoarea galbenă la semaforul englez) vor putea intra în Anglia fără a fi nevoie să intre în carantină sau să facă al doilea PCR în a opta zi de la sosire, Ministerul Transporturilor a actualizat recomandările de călătorie, așa cum se aștepta. Guvernul lui Boris Johnson a decis, de asemenea, să restabilească croazierele internaționale din Anglia începând cu 2 august, abrogând o interdicție care era în vigoare încă din iulie 2020. 

Aceasta este una dintre modificările pe care sectorul britanic, în special cel receptiv, le-a așteptat cel mai mult:  sfârșitul excepționalității de la vaccinurile britanice. Sună ciudat, dar așa a fost: Regatul Unit nu a permis până acum intrarea în țară a europenilor, americanilor și chiar a cetățenilor britanici care nu au fost vaccinați de NHS, sistemul național de sănătate.

Tuturor celor care au fost vaccinați în străinătate li se interzicea intrarea în țară. De fapt, cetățenii britanici care au fost vaccinați în străinătate trebuiau să respecte carantina obligatorie de 10 zile și să facă două teste PCR per persoană pentru a intra din motive familiale sau de muncă. 

În timp ce Uniunea Europeană s-a deschis călătoriilor din luna mai, Regatul Unit a rămas închisă în carapacea sa, fără turism internațional, în ciuda succesului campaniei sale de vaccinare.

Guvernul va reactiva, de asemenea, industria croazierelor din Anglia, prin acorduri cu companiile de transport maritim pentru a asigura siguranța călătoriilor.

Acest lucru a fost anunțat pe Twitter de ministrul transporturilor, Grant Shapps, nu făcând referire la turism și călătorii, ci la reunificarea familiilor britanice:


Scoția și Țara Galilor vor adopta politica Angliei în ceea ce privește călătorii vaccinați din țările de pe lista galbenă din Europa și SUA, dar ceea ce va face Irlanda de Nord nu este cunoscut în prezent. De asemenea, nu se știe dacă această decizie va implica vreo modificare a politicii de călătorie din partea Statelor Unite, care pentru moment rămâne închisă și nu va aplica reciprocitatea cu Canada, care se deschide vecinilor americani vaccinați din 9 august.

Sfârșitul anomaliei

Cu această modificare intrată în vigoare de luni, Regatul Unit se deschide în cele din urmă turismului internațional cu majoritatea țărilor europene și cu Statele Unite (deocamdată, fără reciprocitate în cazul american), cel puțin pentru cetățenii care au primit schema completă de vaccinare și întotdeauna în cazul țărilor de pe lista galbenă.

Acești călători trebuie să facă un test înainte de călătorie și un test PCR la sosirea în Regatul Unit și este important de reținut că sunt încă supuși sistemului de semafor; țările care au culoarea galbenă, nu cea roșie.

Sectorul turistic al țării a salutat sfârșitul a ceea ce ziare precum Independent au numit „anomalia care dă preferință călătorilor cu vaccinuri britanice”.

Paul Charles, director executiv al firmei de consultanță PC Agency, a spus că „dacă guvernul britanic este de acord să permită cetățenilor UE și SUA vaccinați complet să intre fără carantină, ar fi în sfârșit răsăritul unei politici globale coerente”.

Franța rămâne cu culoarea galben plus

În acest moment, statutul Franței pe lista „galben plus” nu se modifică, cu carantina de 10 zile și test PCR în a doua și a opta zi de la sosirea în Regatul Unit, chiar și atunci când persoana este complet vaccinată.

De asemenea, nu au existat modificări ale stării culorilor semaforului, care în principiu sunt planificate pentru a fi revizuite pentru 4 august.

O modificare majoră

Pentru ca ceea ce ne scapă celor care nu trăim în Regatul Unit este că excepția făcută începând cu 19 iulie pentru britanicii care se întorceau acasă dintr-o destinație de pe lista galbenă, făra a fi nevoie să fie supuși carantinei obligatorii, se aplică doar britanicilor „care au fost vaccinați de NHS”, după cum amintește Simon Calder. Regatul Unit nu recunoștea încă vaccinurile administrate în străinătate atunci când vine vorba de călătorii.

Astfel, pasagerilor vaccinați care zburau din România, de exemplu, se confruntau cu reguli complet diferite, în funcție de locul în care au primit vaccinurile. Cei care erau vaccinați de NHS puteau renunța la carantină și trebuiau să facă doar un test PCR la sosirea în țară. Dar pasagerii vaccinați cu aceleași vaccinuri AstraZeneca sau Pfizer produse în străinătate, trebuiau să intre în carantină timp de 10 zile la intoarcerea în Regatul Unit și să facă două teste PCR. Aceste teste costă aproximativ 100 de lire sterline în țară (117,45 euro).

Aceste condiții „absurde” au fost criticate de industria turismului și de expatriații britanici care speră să se întoarcă în țară în principal din motive familiale.

Laburiștii au criticat, de asemenea, faptul că, deși Uniunea Europeană conduce în deschiderea călătoriilor internaționale datorită certificatului verde digital, care funcționează pentru toate națiunile și este un sistem de certificare eficient, Regatului Unit îi lispește încă un sistem coerent de certificare și încă nu se știe ce standard va fi necesar pentru a dovedi vaccinarea.

Modificarea anunțată pune capăt „anomaliei” și dă oxigen sectorului turistic receptiv, care a fost practic închis făra turiști internaționali din martie 2020.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.