Shadow

SUA: împrumuturi de 25 de miliarde de dolari pentru industria transportului aerian

Principalele companii aerriene, Delta, United, Southwest, American Airlines, JetBlue, Frontier, Hawaii, Sky West, Spirit și Alaska Airlines, și-au arătat intenția de a solicita ajutor federal în fața crizei cauzate de pandemia coronavirusului. Programul federal a alocat împrumuturi de până la 25 de miliarde pentru a menține în funcționare industria transportului aerian, una dintre cele mai afectate de perturbările activității economice cauzate de pandemie. 

Secretarul Trezoreriei Statelor Unite (SUA), Steven Mnuchin, a anunțat săptămână trecută că cele mai mari companii aeriene din țară, inclusiv Delta, United și Southwest, și-au arătat intenția de a solicita ajutor federal în fata crizei acute provocate de pandemia de coronavirus.

„Salutăm informația că Alaska AirlinesDeltaJetBlueUnited și Southwest au semnat scrisori de intenție” pentru a participa la programul de asistență federal inclus în pachetul de stimulare fiscală aprobat la sfârșitul lunii martie, a spus Mnuchin într-un comunicat.

Aceste companii se alătura altor companii precum American Airlines, Frontier, Hawaii, Sky West si Spirit, care o anunțaseră deja săptămâna trecută.

„Companiile aeriene mari americane joacă un rol vital în economia noastră și sunt esențiale pentru călătoriile și comerțul intern și internațional”, a adăugat Mnuchin.

Programul federal a alocat împrumuturi de până la 25 de miliarde dolari pentru a menține în funcționare industria transportului aerian, una dintre cele mai afectate de perturbarea activității economice cauzată de pandemie. 

Bani cu condiții

Pentru a accesa aceste fonduri, companiile aeriene trebuie să fie de acord cu mai multe condiții, inclusiv să nu facă concedieri până la sfârșitul lunii septembrie, să mențină anumite niveluri de operare și să limiteze rambursările de acțiuni și compensația executivă.

Departamentul Trezoriei nu a dezvăluit suma specifică solicitată de fiecare companie.

Săptămâna trecută, directorul executiv al American Airlines, Doug Parker, a explicat într-un mesaj angajaților săi că compania a solicitat un împrumut de 4,75 miliarde de dolari pe care așteaptă să îl finalizeze în timpul celui de-al treilea trimestru al anului 2020.

Cumpărarea biletelor de avion în SUA a crescut din nou în ultimele săptămâni, în timp ce unele state au ridicat restricțiile și și-au deschis economiile, dar în ultimele zile creșterea infectiilor în mai multe state din sudul și vestul țării, precum Texas, Florida, Arizona și California, a restrâns cerarea.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.