Shadow

Securitate și socializare, elemente cheie în reinventarea hotelului și a spațiilor

Hotelurile își reiau activitatea după luni în care incertitudinea și pregătirea post-coronavirus au fost probleme cruciale. După starea de alarmă, sectorul trebuie să dezvolte acum strategii care combină siguranța și sănătatea, împreună cu o ofertă atractivă și reutilizarea zonelor sale comune, caracterizate prin tranzitul continuu al oamenilor și prin momentele împărtășite între mese, oaspeți și alți clienți. 

 

De mult timp, hotelurile au încetat să mai fie locuri doar pentru dormit și au început să ofere diferite spații transversale în care utilizatorii lor, indiferent dacă stau sau nu, pot lucra, se întâlnesc, vorbesc sau pur și simplu petrec ceva timp relaxându-se. Zonele sale comune sunt deja proiectate pentru o utilizare multifuncțională, unde utilizările se întrepătrund pentru a crea o nouă experiență de utilizator și acum trebuie să se adapteze la noua normalitate

 

Aceste spații transformate în medii de colaborare vor trebui să se adapteze la noua situație, oferind experiențe inspirate de concepte precum coworking și coliving, continuând să parieze pe socializarea utilizatorilor și securitatea sanitară garantată

 

Gândindu-se la această etapă post-COVID 19, hotelurile se adaptează deja la noua normalitate adoptând măsuri concrete, cum ar fi marcarea zonelor de așteptare în fața ghișeelor și dispunerea de ecrane ușor de instalat și de curățat. 

 

Delimitarea vizuală a fluxurilor de oameni în aceste spații, diferențierea intrărilor de ieșiri și reducerea timpilor de așteptare prin managementul online, împreună cu măsuri specifice de dezinfectare și igienă, sunt o modalitatea de a reduce contactele interpersonale. Dar este, de asemenea, interesantă alegerea de opțiuni de echipamente mobile, astfel încât spațiul să poată fi reconfigurat în funcție de nevoile care apar, favorizând versatilitatea pe care o cer aceste medii. 

Soluțiile propuse includ mobilierul multifuncțional care oferă dinamism în adaptarea designului de spații și facilitarea îndeplinirea de măsuri de distanțare socială.

 

Nu trebuie ratat softseating-ul

Pentru a utiliza soluții de softseating în aceste spații – zone specifice unde clienții găzduiți și externi se pot relaxa sau lucra într-un mod mai relaxat -, a devenit necesară aplicarea unei limitări de utilizare și controlul capacității, pe lângă relocarea mobilierului pentru a garanta distanța socială. Folosirea plaselor biodegradabile sau curățarea după fiecare utilizare a scaunelor este o altă modalitate de a maximiza securitatea în aceste spații concepute pentru a socializa și a colabora.

 

De asemenea, devine mai importantă creșterea ingeniozității și să găsiți soluții ergonomice și stivuible care să permită utilizarea spațiului disponibil și să se poată profita la maximum de zonele de exterioare cu materiale ușor de dezinfectat.

 

Optarea pentru mobilier multifuncțional care să ofere dinamism în adaptarea designului spațiilor, respectând măsurile de distanța socială și instalând pereți despărțitori acolo unde este necesar, va permite hotelurilor și restaurantelor să funcționeze în siguranță pentru sănătate, servind clienții și vizitatorii lor cu aceeași căldură și atenție ca întotdeauna. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.