Shadow

Instrument de monitorizare a destinațiilor, o contribuție a OMT și IATA pentru a spori călătoriile

Organizația Mondială a Turismului (OMT) și Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) anunță dezvoltarea unui instrument de monitorizare a destinațiilor pentru a ajuta la reluarea călătoriilor internaționale. Ambele organizații subliniază că își unesc forțele pentru a spori încrederea și a accelera redresarea sectorului turistic atunci când frontierele sunt redeschise. Este un nou instrument online gratuit pentru ca guvernele să furnizeze informații despre cerințele Covid-19 pentru călătorii și măsurile actuale la destinațieDestination Tracker va satisface o nevoie esențială, oferind claritate asupra măsurilor de sănătate care afectează turismul. Situația călătorilor este complexă, deoarece datele OMT arată că una din trei destinații este închisă turiștilor. Mai mult, restricțiile și măsurile naționale sunt revizuite și modificate continuu. 

Instrumentul, disponibil pe portalurile ambelor organizații, va furniza informații despre:

– Indicatori Covid-19 care includ infecția, pozitivitatea și ratele de implementare a vaccinării în funcție de destinație / țară.

 Reglementările privind călătoriile cu avionul în fiecare destinație, inclusiv cerințele de testare și carantină, furnizate de soluția Timatic și IATA.

– Măsurile destinației, inclusiv cerințele generale sanitare și de siguranță, cum ar fi utilizarea măștilor, tranzitul prin țară, orele de restricții în starea de alertă sau reglementările referitoare la restaurante și atracții, furnizate de organizațiile naționale de turism.

-Guvernele pot utiliza Destination Tracker pentru a publica informațiile de călătorie pe timp de Covid-19, astfel încât potențialii călători să știe la ce să se aștepte la destinație. „Atunci când vor fi complet echipați cu informații actualizate despre destinație, părțile interesate în călătorii, inclusiv Organizațiile de Management al Destinațiilor și agențiile de turism, vor putea oțtine cele mai recente informații despre destinație, permițând călătorilor să ia decizii informate atunci când frontierele vor fi redeschise și călătoriile vor fi reluate”, spun OMT și IATA.

Dezvoltarea cadrului Tracker este astfel finalizată. Sunt disponibile informații actualizate despre indicatorii Covid-19 și reglementările privind călătoriile cu avionul și sunt actualizate sistematic. Informațiile despre destinație sunt încărcate, extinse și actualizate progresiv cu surse oficiale pe măsură ce situația pandemiei de Covid-19 evoluează.

Secretarul general al OMT, Zurab Pololishkashvili, spune: „OMT este încântată să își consolideze parteneriatul cu IATA, membru afiliat al OMT, pentru a oferi acest instrument important. Călătorii și companiile vor putea verifica cerințele actuale pentru călătoriile cu avionul, precum și măsurile care vor fi puse în aplicare în destinația vizitată. Suntem încrezători că acest instrument este, de asemenea, esențial pentru ca guvernele să urmarească restricțiile de călătorie existente și să sprijine repornirea în siguranță a industriei noastre”.

„A trecut mai bine de un an de când libertatea de călătorie s-a pierdut din cauza măsurilor pentru Covid-19 de închidere a frontierelor. Atunci când guvernele vor avea încredere pentru a redeschide frontierele, oamenii vor fi dornici să călătorească. Și vor avea nevoie de informații exacte pentru a-i îndruma. Cu sprijinul organizațiilor naționale de turism, Destination Tracker OMT-IATA va ajuta călătorii și companiile de călătorii să obțină cele mai recente informații pentru planificarea călătoriilor”, a declarat Willie Walsh, directorul general al IATA.

Destination Tracer OMT-IATA se bazează pe parteneriatul existent între cele două părți. În octombrie 2020, OMT și IATA au semnat un memorandum de înțelegere pentru a colabora, pentru a restabili încrederea în călătoriile cu avionul internaționale. Acordul include, de asemenea, parteneriatul celor două agenții pentru a promova inovația pentru a impulsiona relansarea turismului, pentru a promova o mai mare colaborare public-privată în domeniul aviației și al sectorului turistic în general și pentru a avansa progresele deja realizate spre o mai mare sustenabilitate și reziliență.

Link-uri spre Tracker

OMT: pagina de panel de control al Destination Tracker OMT-IATA

Destination Tracker IATA

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.