Shadow

S-au încheiat croazierele pentru SUA în 2020

SUA/ Companiile membre ale Asociației Internaționale Cruise Lines (CLIA), care include Disney Cruise Line, Royal Caribbean, Carnival Cruise Line, Norwegian Cruise Line și majoritatea altor transportatori mai mici, au convenit să continue suspendarea navigație voluntară din porturile SUA până în 2021. 

„în timp ce continuăm să planificăm o întoarcere repetată și extrem de controlată la operațiunile de croazieră  din SUA, membrii CLIA s-au angajat să implementeze măsuri stricte pentru a aborda securitatea sănătății, inclusiv testarea a 100% a pasagerilor și a echipajului, capacități medicale extinse la bord și excursii de testare, printre multe altele”, au declarat autoritățile asociației într-un comunicat.

Autoritățile din Statele Unite au ridicat interdicția de navigație a navelor de croazieră în porturile țării după aproape opt luni de paralizie din cauza Covid-19, însă deschiderea va fi condiționată și eșalonată.

Port Everglades, terminalul de croaziere al Fort Lauderdale
Port Everglades, terminalul de croaziere al Fort Lauderdale

În timp ce liniile de transport maritim nu mai fac obiectul unei comenzi fără navigație de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, ele se află acum sub un nou cadru pentru transportul condiționat. 

Noul cadru necesită că liniile să treacă printr-o serie de sarcini înainte ca acestea să poată începe navigarea cu clienții.

Aceasta include creșterea facilităților de testare pe și de pe navă, asigurarea faptului că personalul său nu are coronavirus și efectuarea a cel puțin unui test de navigație pentru a stimula o navă de croazieră reală și pentru a demonstra capacitatea sa de a naviga în siguranță.

Cronologia fiecărei linii pentru a răspunde acestor cerințe a însemnat că liniile de croazieră ar trebui să se grăbească dacă încearcă să mențină călătoriile programate pentru luna decembrie. La începutul lunii noiembrie, Norwegian Cruise Line Holdings, Disney Cruise Line și Royal Caribbean Group și-au retras plecările rămase pentru decembrie de pe site-urile lor web.

Anunțul CLIA înseamnă că alte linii precum Carnival și MSC Cruises vor fi, de asemenea, în așteptare până în ianuarie.

„Această acțiune va oferi timp suplimentar pentru a alinia pregătirea extinsă a protocoalelor de sănătate din industrie cu cerințele de implementare în cadrul CDC pentru Navigarea Condiționată și Cerințele de Testare a Fazei Inițiale a COVID-19 pentru Protecția Echipajului”, potrivit declarației făcută de CLIA.

„Recunoaștem impactul devastator pe care pandemia îl are în continuare asupra celor 421.000 de americani ale căror mijloace de trăi sunt direct legate de operațiunile navelor de croazieră. Vom lucra urgent pentru a promova o întoarcere responsabilă la navele de croazieră, menținând în același timp accentul pe măsuri eficiente bazate pe știință pentru a proteja sănătatea publică”.

Declarația CLIA menționează că industria de croazieră este responsabilă pentru generarea a peste 53 miliarde de dolari anual în SUA și pentru susținerea a 421.000 de locuri de muncă: pentru fiecare zi în care liniile de croazieră rămân inactive, se pierd 1.000 de locuri de muncă. 

Până în prezent, declarația CLIA estimează că, din martie, Statele Unite au pierdut mai mult de 25 de miliarde de dolari în activitate economică și peste 164.000 de locuri de muncă.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.