Shadow

SUA a ridicat interdicția de a face croaziere

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite nu au reînnoit interzicerea navigării pentru companiile de croazieră care operează în apele americane, în vigoare până pe 31 octombrie, ridicând astfel de la 1 noiembrie, restricțiile la acest tip de călătorie, cu condiția ca aceasta să îndeplinească în etape cadrul condițiilor stabilite pentru o reluare a activității „sigură și responsabilă”, inclusiv capacitatea de a testa de COVID-19, carantine și distanțarea socială și operarea inițială a simulărilor de călătorie pentru a demonstra că pot diminua riscul de răspândire a virusului, menținând avertizarea că călătoria cu croaziera prezintă un risc ridicat de contagiere. 

Ordinul emis de CDC stabilește o serie de măsuri pe care industria de croazieră trebuie să le urmeze pentru a-și relua operațiunile, subliniind prevenirea unei răspândiri suplimentare a COVID-19 pe nave și din acestea către comunitățile pe care le vizitează în timpul călătoriilor lor. „Pentru a proteja sănătatea și siguranța publică”. Se aplică operațiunilor de croazieră cu capacitatea de a tranpsorta cel puțin 250 de pasageri în apele supuse jurisdicției SUA.

Ei subliniază că „focarele recente de pe vasele de croazieră din străinătate oferă dovezi actuale că acest tip de călătorie facilitează și amplifică transmiterea de COVID-19, chiar și atunci când navele navighează cu capacitate redusă de pasageri” și avertizează că probabil ar răspândi boala comunităților americane dacă operațiunile ar fi reluate în țară fără supravegherea sănătății publice.

„Acest cadru va atenua riscul de focare de COVID-19 pe nave și va împiedica pasagerii și echipajul să provoace focare în porturi și în comunitățile în care locuiesc„, a declarat directorul CDC, Dr. Robert Redfield.

„CDC-urile și industria de croazieră au un obiectiv comun de a proteja echipajul, pasagerii și comunitățile și vom continua să lucrăm împreună pentru a ne asigura că toate procedurile necesare de sănătate publică sunt în vigoare înainte ca navele de croazieră să înceapă navigația cu pasagerii”. 

Fazele revenirii

Cadrul de măsuri propus necesită o abordare etapizată a reluării operațiunilor de a călători. CDC observă că acest protocol pe etape este necesar din cauza „răspândirii continue a pandemiei de COVID-19 în întreaga lume, riscului de focare în țările care au suprimat transmisia, preocupărilor actuale legate de repornirea navelor de croazieră la nivel internațional și necesitatea unui timp suplimentar pentru ca industria de croazieră să testeze eficacitatea măsurilor pentru a controla posibila transmisie a COVID-19 la bordul navelor de croazieră cu pasageri, fără a afecta sănătatea publică”.

În fazele inițiale, operatorii de nave de croazieră trebuie să demonstreze conformitatea cu testarea, carantina și izolarea, precum și cerintele de distanțare socială pentru a proteja membrii echipajului în timp ce dezvoltă capacitatea de laborator necesară pentru a testa echipajul și ulterior viitorii pasageri. 

Fazele ulterioare vor include călătorii simulate cu voluntari care joacă rolul pasagerilor pentru a testa capacitatea operatorilor de croazieră de a atenua riscul de COVID-19, pentru certificarea navelor care îndeplinesc cerințele specifice și pentru a reveni la călătoriile cu pasageri într-un mod care diminuează riscul de COVID-19 în rândul pasagerilor, echipajului și comunităților.

Confruntat cu cerințele stabilite de CDC-uri, Kelly Craighead, președinte și CEO al Cruise Line International Association (CLIA), a afirmat: „liniile noastre membre sunt 100% angajate să contribuie la protejarea sănătății pasagerilor, echipajelor și a comunităților pe care le deservim și suntem pregătiți să implementăm mai multe straturi de protocoale, informați de cele mai recente cunoștințe științifice și medicale. „Ea a adăugat că vor revizui noua dispoziție, „suntem optimiști că este un pas important către revenirea navelor noastre în serviciul porturilor din SUA”.

CDC-urile vor ajuta navele să pregătească și să protejeze membrii echipajului în fazele inițiale:

– Înființarea unei echipe de laborator dedicată navelor de croazieră pentru a oferii informații și supraveghere pentru testarea de COVID-19.

– Actualizarea sistemului de codare pe culori pentru a indica starea navei.

– Actualizarea instrucțiunilor tehnice, după caz, și

– Actualizarea „Colectării îmbunătățite de date (EDC) în timpul formularului de pandemie de COVID-19” pentru a se pregăti pentru supravegherea COVID-19 în rândul pasagerilor.

CDC-urile au specificat că vor continua să își actualizeze ghidurile și recomandările pentru a specifica standardele de siguranță de bază și intervențiile de sănătate publică pe baza celor mai bune dovezi științifice disponibile.

 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.