Shadow

FTI finalizează intrarea unui nou investitor care ar putea fi Certares

Cel de-al doilea grup turistice german FTI finalizează intrarea unui nou investitor care, după toate indiciile, ar putea fi fondul american specializat în această industrie Certares, după cum am relatat în Certares își menține interesul de a cumpăra FTI și DER Touristik, ceea ce transmite un mesaj de încredere agențiilor de turism germane cu privire la situația lor financiară, pe fondul unui climat de neîncredere

Însăși compania cu sediul la Munchen a dat câțiva indicii despre celălalt protagonist al operațiunii, cum ar fi faptul că negocierile sunt „exclusive” cu un investitor financiar internațional cu mulți ani de experiență în industria turismului, ceea ce publicația germană de specialitate fvw interpretează ca o posibilă intrare a Certares în aacționariatul FTI.

FTI finalizează intrarea unui nou investitor care ar putea fi Certares
Sediul central al Grupului FTI din Germania. Sursă: Grupul FTI

Acest fond de investiții cu sediul în SUA este cel mai mare investitor privat din industrie și deține participații în Amex GBT, Hertz, TripAdvisor și Latam Airlines Group, precum și in multe alte companii. De altfel, nu este singura tranzacție majoră în care este implicat în prezent, întrucât a depus una dintre cele trei oferte pentru grupul italian Alpitour.

Unele agenții de turism germane s-au abținut în ultimele săptămâni de la rezervarea de vacanțe prin intermediul FTI, ca urmare a speculațiilor din mass-media cu privire la viitorul acesteia. 

Acest lucru este asigurat de fvw, care subliniază că, drept răspuns la preocupările agențiilor de turism, directori executivi de top ai grupului de turism au organizat o serie de întâlniri cu principalele grupuri de distribuție, inclusiv Lufthansa City Center, Schmetterling și Best Reisen, precum și asociația OTA VIR, pentru a explica întârzierea în procesul de due diligence în curs.

Reducerea neîncrederii agențiilor

„Am explicat că un proces de due diligence este foarte solicitant și consumator de timp pentru o companie de dimensiunea și complexitatea noastră și cu peste 130 de companii în întreaga lume, dar că acum suntem în faza finală după luni de muncă intensă”, a declarat directorul de vânzări al FTI, Richard Reindl, ca răspuns la neîncrederea generată.

Pe parcursul acestor întâlniri, FTI a asigurat agențiile de turism că toate plățile clienților sunt acoperite de Fondul german de protecție a călătoriilor (DRSF), un instrument împotriva insolvenței. „Le-am explicat că am depus banii pentru DRSF într-un cont de numerar la o bancă. Această bancă garantează fondurile FTI către DRSF”, a subliniat Reindl.

Mai multe informații legate de FTI Group

FTI a găsit un investitor internațional pentru a-și achita datoriile

Turoperatorii care conduc în piața emitentă germană: cum s-a modificat Top 10?

Provocarea turoperatorului german FTI de a găsi un nou investitor

Vânzările grupului german FTI au crescut cu 10%

Trebuie remarcat faptul că Certares este un fond de private equity care se concentrează pe investiții în companii din diverse sectoare, inclusiv turism, ospitalitate, servicii și mass-media. Acesta a fost fondat în 2012 de Chris Philip, un veteran al industriei de televiziune, și are sediul în New York, SUA.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.