Shadow

Certares își menține interesul de a cumpăra și fuziona FTI și DER Touristik

Achiziționarea celui de-al doilea și al treilea turoperatori germani, FTI Group și DER Touristik, de către fondul de investiții american Certares, care a mai fost sugerată anterior, nu este exclusă și, de fapt, devine din ce în ce mai probabilă, potrivit HOSTELTUR. Scopul ar fi fuzionarea acestora pentru a concura cu gigantul TUI.

Astfel, Certares ia din nou in considerare achiziționarea celui de-al treilea operator turistic european, FTI de la acționarul său majoritar, magnatul egiptean Naguib Sawiris, un specialist în telecomunicații care deține Orascom Telecom, companie pe care o conduce din 1997. Presiunea reînnoită provine din faptul că, până la 31 decembrie, el trebuie să ramburseze cele 235 de milioane de euro pe care guvernul german i le-a împrumutat ca ajutor în timpul pandemiei.

Certares își menține interesul de a cumpăra și fuziona FTI și DER Touristik
Sediul FTI Group din Germania. Sursă: FTI Group.

De fapt, Sawiris însuși a fost cel care a depus garanția cu acea ocazie. Pe de altă parte, compania a renunțat la hoteluri închiriate în Spania, în timp ce s-a concentrat pe dezvoltarea operațiunilor sale în Egipt și Turcia, unde, pe lângă brandurile Meeting Point și Labranda, deținute de FTI, are propriile hoteluri ale Orascom Group.

Dezinvestiţii în Insulele Canare?

Printre hotelurile pe care FTI Group a încetat să le mai opereze în 2023 se numără Alohe Club, Cactus Garden; iar în 2024, se pare că se pregătește să facă același lucru cu Reverón Plaza din Tenerife, Playa Bonita din Gran Canaria, care va fi preluat de Servatur Hotels & Resorts, dar și cu Bronze Playa, din Las Palmas. Alte două ar putea fi adăugate în Gran Canaria, Marieta și Bex. Compania a explicat recent pentru HOSTELTUR ca plecările din Insulele Canare au loc în paralel cu evaluarea altor hoteluri, care ar putea fi adăugate în portofoliul său, iar insulele continuă să fie o prioritate în operațiunile grupului.

În acest moment, Sawiris poate că regretă, deoarece nu se aștepta să înceapă războiul din Ucraina, care i-a afectat în special operațiunile din Turcia in 2022, iar acum războiul din Israel, care afectează în mod cert Egiptul. 

În ceea ce privește Certares, acesta este un fond de capital privat care investește în companii din diverse sectoare, inclusiv turism, ospitalitate, servicii și mass-media. A fost fondat în 2012 de Chris Philip, un veteran al industriei de televiziune, și are sediul în New York, SUA.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.