Shadow

O companie aeriană lansează zone doar pentru adulți pe avioanele sale din Europa

Pentru mulți pasageri nimic nu este mai enervant în timpul unui zbor, în special pe zborurile pe distanțe lungi, decât un bebeluș care plânge sau loviturile de pe spătarul scaunului din cauza scuturării pe care copiii mici adoră să o dea scaunului din fața lor din pură plictiseală. O companie aeriană europeană a decis să fie prima de pe continent care introduce acest serviciu, oferit cu ani în urmă de mai multe companii aeriene asiatice, spre bucuria clienților care călătoresc fărp copii

Corendon Dutch Airlines, filiala olandeză a companiei aeriene turcești Corendon Airlines, a anunțat că, începând cu luna noiembrie a acestui an, va oferi bilete cu suprataxă pentru zonele „fără copii” (Adults Only) pe zborurile sale din Țările de Jos și Curaçao, operate cu aeronave Airbus A350-900 închiriate de World2fly, care, odată cu acest serviciu, a intrat în activitatea de leasing.

Potrivit companiei, zona va fi situată în partea din față a Airbus A350-900 și va include nouă așa-numite scaune XL, care vor fi separate de restul cabinei prin pereți și perdele. Vârsta minimă pentru utilizare trebuie să fie de 16 ani. 

O companie aeriană reînvie zona fără copii.
Corendon Airlines lansează în Europa zone de only adults în avioanele sale. Sursă: Arhivă Hosteltur.

Creșterea veniturilor

Inițiativa nu numai că îi atrage pe pasagerii cărora nu le place să călătorească cu copii, dar va permite companiei aeriene să crească veniturile unitare. Zona Adults Only dispune de 93 de locuri de aeronavă, pentru care clientul va plăti un cost suplimentar de 45 de euro pe rută. În plus, există nouă locuri cu spațiu suplimentar pentru picioare, care vor costa 100 de euro în plus pe rută. În plus, există nouă locuri cu spațiu suplimentar pentru picioare, care vor costa 100 de euro în plus de călătorie.

Potrivit fondatorului Corendon, Atilay Uslu, prin zona Adults Only se urmărește satisfacerea călătoriilor care caută mai multă liniște și pace în timpul zborului.

„în zborurile noastre încercăm întotdeauna să răspundem la diferitele nevoi ale clienților noștri. Suntem mândri să fim prima companie aeriană olandeză care introduce o zonă doar pentru adulți, deoarece aceasta se adresează călătorilor, care caută mai multă liniște și pace în timpul călătoriei lor”.

El a adăugat că ei cred va fi benefic și pentru părintii care călătoresc cu copii mici. „Aceștia se pot bucura de zbor fără să se îngrijoreze sau să se streseze atunci când copiii lor fac puțin zgomot”.

O companie aeriană lansează zona fără copii
Flota de avioane a Corendon Airlines. Sursă: Corendon Airlines.

Din Asia

Corendon este prima companie aeriană din Țările de Jos și, de fapt, din Europa, care oferă în avioanele sale o zonă destinată exclusiv adulților (sau fără copii). Totuși aceasta este o inițiativă nouă.

În 2011, în urmă cu 12 ani, Malaysia Airlines a luat inițiativa de a interzice prezența bebelușilor la First Class și, un an mai târziu, a creat suplimentar secțiuni rezervate adults-only, cunoscute sub numele de zone liniștite, între rândurile 7 și 14 ale flotei sale de aeronave Airbus A330-300, alături de această cabină pe zborurile sale către China, Taiwan, Japonia, Coreea, Autralia și Nepal. Compania aeriană low-cost pe distanțe lungi, AirAsia a introdus, de asemenea, o „zonă liniștită” la bordul aeronavelor sale în 2012. În 2013, compania low-cost pe distanțe lungi Scoot Airlines, o filială a Singapore Airlines (SIA), a urmat exemplul cu o zonă ScootinSilence de 41 de locuri, cu un spațiu suplimentar de 10 centimetri, în care pasagerii cu vârsta sub 12 ani nu aveau voie să se așeze.

Aceste companii mențin și astfel de zone „fără copii” la bord: Indigo, Air Asia X, Malaysia Airlines și Scoot Airlines. Companiile aeriene europene au fost întotdeauna reticente în a oferi acest serviciu, ceea ce este șocant pentru mulți pasageri, cu sau fără copii.

De fapt, atunci când au fost întrebate despre anunțul făcut de Corendon Airlines, companiile aeriene TUI, KLM și Transavia au declarat presei olandeze că nu intenționează să interzică accesul copiilor la bordul unor părți din avioanele lor. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.