Shadow

22% din destinațiile mondiale au redus restricțiile de călătorie

În total, 48 de destinații turistice din lume, 22% din total, au început să relaxeze restricțiile impuse călătoriilor ca urmare a pandemiei de COVID-19, cu Europa în frunte, începând cu 15 iunie. Acest lucru este indicat de cel mai recent studiu realizat de Organizația Mondială a Turismului (OMT), care subliniază că 65% își mențin granițele închise turismului internațional

Cea de-a cincea ediție a raportului „Restricții de călătorie din cauza COVID-19: examen global pentru turism” – rezultatul monitorizării pe care OMT o realizează ca răspuns la pandemiei încă de la început, arată că restricțiile de călătorie introduse ca răspuns la criza sanitară încep să se relaxeze, permițând turismului să se reactiveze într-un număr tot mai mare de destinații, deși există diferențe mari între regiunile lumii. De fapt, călătoriile internaționale în Europa sunt repornite, în timp ce alte regiuni rămân închise.

OMT observă o diferență mare între regiunile lumii în ceea ce privește deschiderea frontierelor.

Potrivit OMT, din 15 iunie, 22% din totalul destinațiilor, reprezentând un total de 48 de locuri, au relaxat restricțiile, când la data de 18 mai erau doar 3% (șapte locuri).

Destinațiile care au redus restricțiile pentru turiști sunt:

  • 37 de destinații din Europa, printre care 24 din 26 de state membre Schengen
  • Șase destinații pe continentul american, inclusiv cinci state insulare mici în curs de dezvoltare
  • Trei destinații din Asia-Pacific, printre care două state insulare mici în curs de dezvoltare.
  • Două destinații din Africa

„Reînceperea turismului este de o importanță vitală, pentru traiul multor oameni, pentru companii și pentru economiile naționale”, spune secretarul general al OMT, Zurab Pololishkavili.

Cu toate acestea, el reamintește că „criza nu s-a încheiat și OMT va continua să colaboreze cu statele noastre membre din întreaga lume pentru a atenua impactul pandemiei și pentru a se asigura că, atunci când va veni momentul, turismul poate contribui la o recuperare responsabilă și durabilă„.

Raportul menționat mai sus subliniază faptul că multe destinații mențin o abordare prudență atunci când ridică sau relaxează restricțiile de călătorie. Luând ca referință la jumătatea lunii, 24% din destinații (51) au deja 19 săptămâni cu restricții în vigoare, iar 37% (80) au fost de 15 săptămâni.

În total, 65% din destinații (141) continuă cu granițele complet închise. În Africa 85% dintre țări își păstrează accesul; în America, 76% în Asia și Pacific, 67% și 92% destinații în Orientul Mijlociu. În Europa, aceste închideri totale ale frontierelor sunt acum reduse la 26% din destinații.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.