Shadow

Carnival extinde suspendarea peste cea recomandată de CLIA

Carnival Corporation, cu pierderi de 2,4 miliarde de dolari în trimestrul doi din cauza pandemiei COVID-19, a anunțat luni că va anula toate călătoriile de croaziere programate până pe 30 de septembrie. Astfel, compania extinde suspendarea peste ceea ce este recomandat de către Asociația Internațională a Liniilor de Croazieră (CLIA), care a sfătuit să nu fie depășită data de 15 septembrie ca termen limită și să evite să treacă „dincolo de timpul potrivit”, deoarece ar putea duce la pierderi zilnice de 92 de milioane de dolari și peste 620 de locuri de muncă. 

 

Compania a amintit într-un scurt anunț că industria de croazieră din SUA a extins „voluntar” pauza operațiunilor sale până la 15 septembrie, din cauza pandemiei, care în Statele Unite a avut peste 123.000 de victime. 

 

În Florida, unde se află mai multe dintre sediile celor mai mari companii de transport maritim, inclusiv Carnival, criza sanitară a depășit luni 100.000 de cazuri confirmate, majoritatea în sud-estul Floridei, unde se află porturi importante, precum cele din Miami și Everglades. 

 

Carnival a declarat luni că decizia „dezamăgitoare” de a amâna croazierele până după septembrie este în conformitate cu discuțiile și recomandările autorităților din sănătate și guvernamentale din SUA și ale industriei croazierelor. 

 

Asociația Internațională a Liniilor de Croazieră (CLIA) a anunțat săptămâna trecută că companiile sale partenere dedicate călătoriilor pe ocean au acceptat voluntar să extindă suspendarea operațiunilor lor din porturile americane până pe 15 septembrie, din cauza COVID-19.

 

Carnival a indicat săptămâna aceasta că pasagerii afectați vor primi informații despre restituirea călătoriilor anulate. 

 

Compania de transport maritim a raportat săptămâna trecută că veniturile pentru trimestrul doi, în care de cele mai multe ori nu a existat nicio activitate, au fost de 700 de milioane de dolari, comparativ cu 4,8 miliarde de dolari în aceeași perioadă a anului precedent. 

 

Compania încheie acorduri pentru a renunța la șase nave din flota sa în următoarele trei luni. În același timp, compania a declarat că va amâna livrarea a patru noi nave programate pentru perioada mai-octombrie 2020, din cauza impactului COVID-19 asupra producției șantierelor navale. 

 

Ca și alte companii de croaziere, Carnival și-a oprit operațiunile în Statele Unite prin ordinul Centrelor de Control și a Prevenirii Bolilor, care va permite reluarea navigației doar atunci când există condiții sanitare. 

 

Carnival a încheiat al doilea trimestru cu o lichiditate disponibilă de 7,6 miliarde de dolari, iar Carnival Corporation se așteaptă să o crească în continuare prin refinanțarea scadenței preconizate a datoriei. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.