Shadow

Amsterdam interzice închirierile de vacanțe în trei cartiere din centru

Amsterdam va interzice închirierea de vacanțe în trei cartiere ale orașului începând cu 1 iulie. De asemenea, menține cerința unui permis specific de fiecare dată când o reședință privată este închiriată turiștilor din restul orașului. În celelalte 96 de cartiere din Amsterdam, închirierile turistice vor fi autorizate numai în conditii foarte stricte, a subliniat Consiliul Local într-o declarație cu privire la acest „pas unic în lupta împotriva incovenientelor cauzate de închirierile de vacanță”. 

 

„Locuitorii trebuie să poată trăi confortabil în propriul cartier. Pe străzi trebuie deja să facă față consecințelor turismului. De aceea, este important ca rezidenții să nu simtă discomfort în propriul mediu din parte turiștilor. Această măsură își propune să contribuie la această luptă”, a declarat consilierul Laurent Ivens. 

 

1 din 15 case, pe Airbnb

Închirierea turistică a locuințelor private a înregistrat o creștere puternică în ultimii ani, ceea ce înseamnă că una din 15 case din Amsterdam a apărut pe Airbnb, iar oferta de locuințe s-a înmulțit cu cinci, până la aproximativ 25.000 de anunțuri pe lună, în alte platforme de închiriere de vacanță, conform datelor oficiale. 

 

În luna ianuarie, primăria a decis deja să solicite un permis oficial pentru închirierea unei case pe Airbnb sau pe o altă platformă similară, un sistem de autorizare care costă 45 de euro de fiecare dată când dorești să închiriezi și care se va aplica acum în cele 96 de cartiere din Amsterdam, unde este autorizată închirierea de locuințe pentru turiști. 

 

Încălcarea regulii aduce o amendă de 20.750 de euro, întrucât este considerat „un hotel ilegal” să închiriezi casa fără permisul primăriei. 

În plus, casa trebuie să fie locuită de proprietari în restul anotimpurilor și cel mult treizeci de nopți pe an pot fi închiriate la maximum patru oaspeți în acelasi timp, întotdeauna cu obligația de a informa municipalitatea că locuința va fi închiriată turiștilor pentru o perioadă indicată în prealabil. 

 

Orașul a realizat un sondaj în rândul locuitorilor din cartiere pentru a întreba cu privire la sprijinul lor pentru măsura de interzicere a închirierilor de vacanță în aceste cartiere specifice, 75% dintre cetățenii capitalei fiind în favoarea măsurii

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.