Shadow

În Germania lipsesc agenții de turism, iar acest lucru îngreunează redresarea

„Lipsa continuă de lucrători calificați și numărul în scădere al ucenicilor” ar putea încetini creșterea industriei turismului din Germania, în plină redresare post-pandemică, în condițiile în care numărul de călători este încă sub cel din 2019″, a subliniat directorul general al Asociației Germane de Turism (DRV), Dirk Inger. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al sectorului, în cadrul audierii publice a Comisiei pentru turism a Bundestagului german pe tema „Cum se conturează industria de relansare a turismului”, care a avut loc în luna mai, „agențiile de turism și, în special turoperatorii resimt deja lipsa de specialiști calificați”.

De fapt, „a existat o reducere a ofertei de formare academică” specifică turismului. O situație pe care industria turismului „încearcă să o amelioreze prin propriile inițiative”, potrivit lui Inger. Printre acestea se numără cooperarea DRV cu Easybording, o platformă specială pentru recrutarea de specialiști si gestionarea talentelor pentru turism.

Sprijin de stat pentru formare profesională

Având în vedere faptul că în prezent se găsesc mai puține catedre de turism în universitățile de stat, organizația patronală afirmă că „este nevoie de sprijin din partea statului pentru a menține și reconstrui această infrastructură”. „Profilul profesional al angajatului de turim este deosebit de important este deosebit de important pentru vânzări și organizatori”, dar a scăzut puternic în timpul pandemiei.

Dirk Inger (DRV): „Scăderea numărului de elevi și studenți la școlile profesionale și universități este îngrijorătoare”. 

Trebuie remarcat faptul că DRV face această evaluare având în vedere creșterea numărului de rezervări în avans de la începutul anului și se asigură că industria germană de turism „este pozitivă” cu privire la sezonul de vârf al vacanțe de vară care urmează. Călătoriile în străinătate, în special, „sunt din ce în ce mai solicitate de către turoperatori și agențiile de turism”. au detaliat angajatorii.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.