Shadow

Vânzările de vacanțe cresc în Germania, cu prețuri cu 15% mai mari

Germanii cheltuiesc mai mult pe vacanțe decât acum un an, cu toate acestea, nivelul rezervărilor rămâne ridicat de la începutul anului și a căpătat forță în aprilie și până acum în mai, a confirmat Travel Data + Analytics (TDA) în cel mai recent raport al său, care a constat că activitatea de călătorie rămâne peste nivelul din 2019. 

Potrivit TDA, creșterea vânzărilor pe piața germană „este mai mare decât ar fi trebuit să fie din cauza prețurilor mai mari ale călătoriilor și a comporamentului de cheltuieli”. În medie, consumatorii „au cheltuit pe vacanța de vară cu 15% mai mult decât anul trecut pentru serviciile rezervate în avans”, a precizat organismul de cercetare al industriei germane de turism.

Datele pentru aprilie în Germania indică faptul că aceasta este prima și singura lună din sezonul de iarnă care „chiar înregistrează o creștere față de 2019”, și anume +3%. În ciuda faptului că această perioadă coincide cu sărbătorile de Paște, activitatea de rezervare de călătorii „reprezintă un sfert din totalul vânzărilor de iarnă în sezonul 2022/23″, a remarcat el.

Veniturile total generate de vânzările de călătorii în luna martie „au depășit cu 25% luna similară a anului trecut și cu 39% luna martie 2019”. 

Pentru TDA, evoluția rezervărilor „arată o cerere bună și neschimbată pentru vacanță din acest an pe piața germană”. La care a adăugat că, în comparație cu anul precedent, creșterea volumului de călătorii rezervate este de 23%. Deși „există încă un decalaj surpinzător” în comparație cu perioada pre-pandemică.

Rezervările pentru vară și toamnă sunt în creștere

În total, 70% din vânzările din luna martie sunt atribuite vacanței de vară. Cumulat, sezonul de vârf din 2023, are o cifră de afaceri cu 42% mai mare față de anul precedent, la nivelul actual al rezervărilor. În plus, rezervările pentru lunile de toamnă, septembrie și octombrie, „sunt în creștere deosebit de rapidă”, a arătat aceeași sursă.

Totuși, DTA a avertizat și despre o încetinire a rezervărilor pentru sezonul de vârf din cauza dispariției decalajului  față de anul trecut, când acestea au început mai târziu din cauza tulipinii a COVID-19. Prin urmare, anul acesta au început mai devreme, dar la începutul lunii aprilie s-a înregistrat o încetinire vizibilă a ritmului.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.