Shadow

Thailanda amână intrarea în vigoare a noii taxe turistice

În plin proces de redresare a turismului după mai bine doi ani de pandemie, unele destinații au ales să amâne aplicarea unor noi taxe la această activitate. După anunțul de amânare a plății pentru intrarea în oraș până în 2023 făcut de Veneția, Thailanda a anunțat și ea amânarea taxei de șapte euro pe care plănuia să o încaseze vizitatorilor străini din luna aprilie. 

Înainte de criza de sănătate, Veneția și anumite zone din Thailanda au suferit efectele  masificării turismului, motiv pentru care s-au propus măsuri de limitare a sosirilor de vizitatori, dar au decis să mai aștepte puțin înainte de a le aplica și a acorda timp sectorului să se reactiveze.

Țara asiatică plănuia să se încaseze șapte euro turiștilor internaționali, iar încasările vor fi folosite pentru a finanța dezvoltarea de noi atracții turistice și un program de asigurare pentru acești călători. Cu toatea acestea, a amânat mutarea până în al patrulea trimestru al acestui an sau începutul lui 2023.

Phuket este una dintre cele mai populare destinații.

Este necesar un studiu mai aprofundat înainte de implementarea taxei, potrivit ministrului Turismului Phiphat Ratchakiprakam.

În cazul Veneției, consilierul pentru Turism, Simone Venturini, a explicat că au decis să suspende plata pentru a intra în oras „în condițiile celor doi ani de pandemie și suferința pentru mulți operatori,

Mai multe informații în:

Thailanda plănuiește să introducă o taxă de șapte euro pentru turiști

După supraturism: regulile de vizitare după redeschiderea plajei lui DiCaprio

Veneția: rezervare necesară pentru a intra din 16 ianuarie 2023

Veneția va lansa un sistem de rezervare pentru a intra în oraș

Veneția va deveni un oraș cu plata din iunie 2022

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.