Shadow

Thailanda plănuiește să introducă o taxă de șapte euro pentru turiști

Thailanda, una dintre cele mai populare destinații asiatice, plănuiește să perceapă turiștilor străini care intră în țară o taxă de 300 de baht (aproximativ 7 euro) din aprilie, care va fi folosită pentru finanțarea dezvoltării de noii atracții turistice și a unui program de asigurare pentru acești călători. Țara a fost puternic lovită de colapsul turismului cauzat de pandemia de COVID-19: anul trecut a înregistrat în jur de 200.000 de călători, față de aproape 40 de milioane în 2019. 

Astfel, ca și în alte destinații, eforturile depuse pentru relansarea sectorului au fost complicate de răspândirea rapidă la nivel global a variantei omicron. În al doilea trimestru al anului, țara a început o detensionare lentă pentru turiștii străini, care acum a fost întreruptă de izbucnirea noii tulpini a virusului.

„O parte din taxa va merge în grija turiștilor„, a explicat guvernatorul Autorității pentru Turism din Thailanda, Yuthasak Suparson, după cum a raportat Reuters.

„Am dat peste faptul că, uneori, asigurările nu aveau suficientă acoperire pentru turiști, așa că a devenit responsabilitatea noastră să ne asumăm această grijă”, a spus șeful Turismului, care a adăugat că încasările vor fi folosite și pentru îmbunătățirea infrastructurii turistice.

Această măsură s-ar adăuga la o listă de cerințe pentru turiștii străini care călătoresc în Thailanda, care includ și teste COVID-19 preplătite, cazare într-un hotel de carantină și asigurarea cu acoperire a tratamentului pentru COVID-19 de cel puțin 50.000 de dolari, aproximativ 43.000 euro.

Fotografie de Michelle Raponi pe Pixabay.

În noiembrie, anul trecut, țara a renunțat la măsurile dure de carantină de anul trecut pentru vizitatorii vaccinați și le-a înlocuit cu un sistem de testare, deși la sfârșitul lunii trecute a suspendat acest program din cauza îngrijorării tot mai mari cu privire la avansul omicronului.

Noua taxă va fi inclusă în prețul biletelor de avion și face parte din planurile de turism sustenabil ale guvernului, potrivit purtătorului său de cuvânt, Thanakorm Wangboonkongchana.

Țara asiatică se așteaptă să primească între 5 și 15 milioane de turiști străini în acest an, în funcție de restricțiile actuale de pe principalele piețe turistice, a spus Thanakorn. De asemenea, se așteaptă ca acești călători să genereze 800 de miliarde de baht thailandezi (aproximativ 21 de miliarde de euro) în acest an, a spus el.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.