Shadow

Meliá mizează pe Albania, noua sa perlă a Mediteranei

„Sunt convins că vom începe o nouă poveste de succes în Marea Mediterană”, spune Gabriel Escarrer, vicepreședinte executiv și CEO al Meliá Hotels International, când vorbește despre angajamentul său față de Albania, țară care va deveni bastionul companiei în Balcani. În total, au semnat șapte proiecte și 1.600 de camere care se vor deschide în următorii ani. 

Lanțul hotelier vrea să își asigure prezența în cele mai importante destinații din Albania, unde va avea deja patru proiecte semnate și tocmai a anunțat alte trei hoteluri în franciză.

Cele trei noi incorporări

Noile firme includ un hotel de la brandul de vacanță Sol by Meliá în Golem, într-un oraș de coastă foarte aproape de capitala (Tirana). Hotelul va fi o stațiune pentru întreaga familie, chiar pe plajă, cu  460 de camere, restaurante și baruri multiple, piscine și zone pentru copii.

Al doilea dintre noile proiecte semnate este viitorul Eliza Hotel Affiliated by Meliá, un stabiliment de 46 de camere din Tirana, care sunt în construcție și ar putea deschide porțile la sfârsitul acestui an, devenind astfel prima deschidere a companiei în Albania.

Cel mai recent hotel semnat este Hotelul Tomorri Afiliated by Meliá cu 120 de camere, situat în Berat, în centrul-sud al Albaniei. Hotelul face parte dintr-un complex, alcătuit tot dintr-un nou cazinou, și este de asteptat să se deschidă în 2004.

Meliá Dürres.

„După ce am vazut din prima mână potențialul enorm al acestei țări, precum și angajamentul sectorului său public și privat de a deschide porțile turismului internațional, sunt convins că vom începe o nouă poveste de succes în Marea Mediterană si sunt foarte recunoscator pentru încrederea pe care partnerii noștri din țară au acordat-o companiei, pentru a face posibil acest vis”, a remarcat Escarrer.

Proiecte în derulare

Dintre proiectele Meliá Hotels International în Albania se remarcă viitorul Gran Meliá Tirana, un hotel de 5 stele cu 125 de camere care se va deschide în 2025 ca parte a unui proiect de arhitectură iconic. Hotelul va fi nava amiral cu care va căuta să consolideze recunoașterea companiei în țară. În Düres, al doilea oraș ca mărime și a cărui plajă este cea mai vizitată din țară, Melía va deschide două hoteluri în 2023: Meliá Dürres și Sol Tropikal Dürres.

Meliá Dürres va fi o stațiune de vacanță de 5 stele pe plaja Gjiri I Lalzit, cu 455 de camere și 10 vile, care va avea și o ofertă extinsă de servicii complementare. Lanșul și Concord Investment Group (proprietarul activului) speră să marcheze un înainte și un după oferta hotelieră din zonă. Sol Tropikal Dürres (deținut de FT Management & Events) este rezultatul remodelării actualei stațiuni Tropikal, la care se vor adăuga două clădiri noi, formând un complex de vacanță de plajă cu 383 de camere, dintre care 180 vor fi disponibile în 2023, iar restul vor fi incluse progresiv.

Pe Riviera albaneză, Meliá a anunțat în 2021 Hotelul Altea Meliá Collection, în Palasa Beach, un hotel de lux cu 142 de camere și apartamente, printre care se remarcă vilele sale spectaculoase.

Mai multe informații despre prezența Meliá în Albania în:

Meliá semneaza al patrulea proiect în Albania: hotelul Sol Dürres

– Proiectele Meliá din Albania

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.