Shadow

Veneția va lansa un sistem de rezervare pentru a intra în oraș

Anul trecut s-a anticipat ca cei care vor dori să viziteze Veneția în această vară vor trebui să își rezerve șederea să plătească pentru a intra în oraș prin niște intrări situate în puncte principale ale centrului istoric. Autoritățile locale au amânat până în 2023 plata pentru intrarea în orașul Canalelor, deși începând cu această vară va fi pus la încercare un sistem de rezervare pentru a putea accesa inaintea introducerii intrării obligatorii în anul următor. „Am decis să amânăm intrarea având în vedere cei doi ani de pandemie și suferință pentru mulți operatori”, afirmă consilierul pentru Turism, Simone Venturini. 

„Turismul revine la Veneția. O gură de aer proaspăt pentru sector. Astăzi mulți au înțeles că un sistem de rezervare pentru oraș este calea corectă de urmat pentru o gestionare mai echilibrată a turismului. Vom fi primii din lume în acest experiment dificil”, a declarat primarul Veneției, Luigi Brugnaro, pe contul său de Twitter, după ce a înregistrat sosirea a aproximativ 400.000 de turiști în oraș în perioada sărbătorilor de Paște.

Consilierul a explicat presei locale că inițial nu vor fi penalități sau nu li se va interzice intrarea celor care nu au rezervat, dar „acelor turiști care au făcut rezervări li se va da acces și achiziționează bilete pentru muzee și transport în comun și vor trece pe acolo dintre cei care nu au rezervat”.

Turiști în Veneția de Paște.

Turiștii care aleg să petreacă noaptea în hotelurile venețiene vor fi scutiți de rezervare, a explicat Brugnano în declaratii către Corriere de Veneto. Sistemul informatic a fost creat astfel încât rezidenții și turiștii care petrec noaptea în unități hoteliere și non-hoteliere să fie înregistrați automat, în timp ce restul trebuie să își introducă datele în portal.

Obiectivul administrației municipale este să știe mereu, în timp real, câți oameni se află în același timp pe străzile centrului istoric și să poată acționa în consecință. 

„O revoluție pe care muzeele o fac deja astăzi, dar nici un oraș. Să începem experimental, pentru că vor fi necesare ajustări. Știm deja asta, dar este singura cale de urmat”, a spus Venturini. În acest fel, oricine ajunge la Veneția va trebui să rezerve pe un site special care va fi prezentat în săptămânile următoare.

Intrare obligatorie

Toate acestea vor pregăti introducerea în 2023 a accesului cu intrarea obligatorie în centrul orașului, care a cunoscut deja în trecut un sistem de intrare cu acces prin turnichete.

În centrul Veneției, unde există aproximativ 40.000 de locuitori, peste 100.000 de oameni s-au cazat în Vinerea Mare între Lido și zona istorică, fără a număra cei care și-au petrecut doar ziua și au dormit în orașele de la marginea Lagunei, precum Mestre.

Președintele regiunii Veneția, Veneto, Luca Zaia, a asigurat că vizitatorii „sunt întotdeauna bineveniți”, dar că odată cu noua sosire a turismului de masă, dezbaterea pivind protecția Veneției și managementul accesului este redeschisă. 

„Vizita la Veneția trebuie să fie garantată tuturor”, dar stabilirea unui sistem de rezervare ar putea fi un model bun, a mai spus Zaia.

La rândul său, asociația de business, Confesercenti, din Veneția a aplaudat inițiativa de a „începe imediat cu rezerve ca instrument de stimulare a turismului de calitate, dar nu ca obligație”.

Mai multe informații în știrile:

Veneția va deveni un oraș cu plata din iunie 2022

Veneția fără croaziere de la 1 august

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.