Shadow

Veneția: rezervare necesară pentru a intra din 16 ianuarie 2023

Din 16 ianuarie 2023 vor fi obligatorie rezervarea unui bilet pentru a intra în Veneția, primul oraș din lume care a folosit acest sistem pentru controlul turismului în masă, a anunțat vineri Consiliul Local al orașului italian din Patrimoniul Mondial, renumit pentru canalele sale, o inițiativă care a fost avansată cu câteva luni în urmă. Orașul a înregistrat 5,5 milioane de sosiri si aproape 13 milioane de înnoptări în 2019, înainte de pandemia COVID-19. 

 

Rezervarea biletului se va face prin internet, pentru o sumă care va varia între 3 și 10 euro.

La fel ca și în cazul călătoriilor cu trenul sau avionul, cu cât se face rezervarea mai devreme, prețul va fi mai mic, deoarece va permite o mai bună gestionare a fluxurilor turistice, au explicat de la Primărie. 

 

Aceștia au precizat că orașul „nu va fi închis niciodată”, dar se va stabili numărul maxim de turiști care pot intra pe zi și, dacă se va depăși limita, cei care vor sosi vor trebui să plătească mai mult, măsura care se va aplica și ea pasagerilor enormelor vase de croazieră. 

Mai multe informații despre sistema:

Scutiri de la plată

Pe de altă parte, în anunțul Consiliului Local se precizează că turiștii care dorm în oraș vor fi scutiți, întrucât plătesc deja tariful zilnic de noapte în hotelurile lor (4,50 euro pentru maxim cinci zile); studenți, proprietari, copii sub 6 ani, persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora și participanții la evenimente.

Consiliul local va introduce un sistem de șoferi și amenzi de până la 300 de euro pentru cei care nu fac dovada că au dreptul la scutire și pentru cei care au mințit pentru a obține acel avantaj.

 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.