Shadow

Tehnologiile fundamentale în 2019, potrivit Deloitte

Asistenții virtuali, rețelele 5G și inteligența artificială bazată pe cloud sunt cele trei tehnologii care sunt chemate să reprezinte un rol fundamental în 2019, când vine vorba de creșterea conectivității și a potențialului de inovație, conform prognozelor Deloitte pentru anul viitor. 

Asistenții virtuali vor atinge valoarea de 7.000 de milioane de dolari (6.200 milioane de euro) în 2019, conform prognozelor Deloitte pentru anul viitor, ceea ce va însemna o creștere de 63% față de 4.300 milioane de dolari (3.800 de milioane de euro) din 2018, devenind astfel dispozitivul cu cea mai rapidă creștere. O dovadă în acest sens este că în Statele Unite s-au vândut deja 164 de milioane de unități la un preț mediu de 43 de dolari (38 de euro).

Cu toate acestea, după cum avertizează Deloitte, industria va trebui să depășească obstacolele din față pentru a-și atinge potențialul maxim de creștere. Tehnologiile de recunoaștere vocală continuă să se îmbunătățească, însă va fi necesară dezvoltarea unui suport lingvistic mai larg pentru a face tehnologia mai incluzivă și pentru a experimenta adoptarea globală.

Democratizarea inteligenței artificiale

Deloitte prezice, de asemenea, că în 2019 companiile vor folosi mai multe software-uri și servicii de inteligența artificială (AI) bazate pe cloud. Dintre companiile care utilizează această tehnologie, 70% vor obține aceste capabilități prin intermediul software-ului de tip business bazat pe cloud, iar până în 2020, rata de penetrare a software-ului de tip business bazat pe cloud, 65% vor crea aplicații AI utilizând servicii de dezvoltare cloud, iar până în 2020, rata de penetrare a software-ului cu inteligența artificială, și de servicii de dezvoltare cu IA bazate de cloud previzibil vor ajunge la 87% și, respectiv, la 83%.

Cloudul va genera eficiențe mai mari și randamente mai bune ale investițiilor, astfel că este previzibil ca profitul să se extindă mai departe de pionerii de inteligență artificială la din ce în ce mai multe companii.
Cloudul va genera eficiențe mai mari și randamente mai bune ale investițiilor, astfel că este previzibil ca profitul să se extindă mai departe de pionerii de inteligență artificială la din ce în ce mai multe companii.

Până acum, după cum afirmă Paul Sallomi, șeful global al Tehnologiei, Media și Telecomunicații la Deloitte, „beneficiile inițiale ale inteligenței artificiale s-au limitat la giganții tehnologici cu resurse financiare extinse, o infrastructură solidă în tehnologia informației și un capital uman extrem de specializat”.

Cu toate acestea, adaugă el, „cloud-ul va genera eficiențe mai mari și randamente mai bune ne așteptăm că aceste beneficii să se extindă rapid dincolo de pionerii inteligenței artificiale la tot mai multe companii”.

5G-ul e pe drum

Cea de-a cincea generație (5G) a rețelelor Wi-Fi va atinge scara, asigurând conexiuni mai rapide consumatorilor și întreprinderilor și deschizând noi oportunități de venit pentru companiile de telecomunicații.

Operatorii Wi-Fi au alocat resurse pentru dezvoltarea rețelelor 5G. De fapt, în prezent, 72 de operatori testează această opțiune, iar potrivit previziunilor Deloitte, anul viitor 25 dintre aceștia vor lansa acest serviciu, cifra care probabil se va multiplica de două ori în 2020. Se estimează că peste un milion de dispozitive 5G vor fi vândute în 2019 și ca doar un an mai târziu această cifră va fi cuprinsă între 15 și 20 de milioane de unități. Un alt moment de modemuri 5G vor fi vândute anul viitor.

Adoptarea dispozitivelor 5G pe scara largă va dura timp, relatează Craig Wigginton, șeful global al telecomunicațiilor de la Deloitte, „dar credem că anul 2019 va reprezenta punctul de plecare pentru o schimbare radicală a industriei wireless. 5G poate oferi sute de creșteri în capacitatea de trafic și a eficienței rețelei peste 4G, ceea ce reprezintă un potențial transformator al viitorului conectivității la nivel mondial”.

Alte predicții

 Conectivitatea Chinei alimentează noi modele de afaceri digitale: Deloitte se așteaptă ca China să dețină rețele de telecomunicații lider în 2019 și, cel mai probabil, pe termen mediu. Infrastructura sa de comunicații va sta la baza a cel puțin trei noi industrii semnificative, fiecare dintre acestea putând genera zeci de miliarde de dolari în venituri anuale până în 2023.

– Imprimanta 3D intră pe piață: Vânzările de imprimante 3D, materiale și servicii de afaceri ale marilor companii publice vor depăși 2.700 de milioane de dolari (2.400 milioane de euro) în 2019 și vor ajunge la 3.000 de milioane de dolari (2.650 milioane de euro) un an mai târziu, cu o creștere anuală de 12,5%. Lista materialelor posibile care pot fi reproduse în 3D s-a dublat mai mult în ultimii cinci ani, ceea ce împreună cu alte îmbunătățiri a dus la o revenire a potențialului de creștere al industriei.

– Evaluarea calculării cuantice: Calculul cuantic va apărea ca una dintre cele mai mari oportunități de venit pentru noile tehnologii în următorul deceniu, dar este puțin probabil să înlocuiască calculatoarele clasice. Este de așteptat ca viitorul acestei piețe să fie comparabil cu cel al supercomputării, cu aproximativ 50.000 de milioane de dolari (44.000 de milioane de euro) pe an pentru anii 2030.

– China își extinde abilitățile tehnologice: Veniturile din semiconductorii fabricați în China vor crește cu 25% pentru a ajunge la 120.000 de milioane de dolari (106.000 milioane de euro), consolidând țara ca un jucător important la nivel mondial în fabricarea și dezvoltarea de informații artificiale. China va fi, de asemenea, un lider mondial în telecomunicații în 2019, ceea ce va extinde posibilitățile de capacități de afaceri și de comunicare interpersonală.

Anul viitor, după cum a concluzionat Mark Cassey, șeful global al Deloitte în domeniul telecomunicațiilor, media și divertisment, „va fi definit prin modul în care noile tehnologii schimbă în mod constant modul în care trăim și muncim. De la asistenți virtuali la rețelele 5G și în toate domeniile, accesibilitatea la tehnologii avansate se îmbunătățeste rapid. Pe măsură ce barierele continuă să scadă, potențialul unei conectivități mai mari, iar inovația va crește exponențial”.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.