Shadow

Clasamentul principalelor piețe emitente din lume

Statele Unite au rămas prima piață emitentă din lume în 2018, urmate de ChinaGermaniaMarea Britanie și Franța, potrivit celei mai recente ediții a Mastercard Global Destination Cities Index: Origins (Indexul Global de Orașe de Destine: Origini). 

Raportul Mastercard, care se concentrează pe țările de origini ale călătorilor și principalele destinații ale acestora, evidențiază în special evoluția Chinei, care în ultimii ani a reușit să rămână una dintre principalele piețe emitente a lumii. El subliniază că locuitorii săi se deplasează în străinătate atât pentru călătorii de afaceri, cât și pentru petrecerea timpului liber, așa cum nu au făcut-o niciodată până acum.

China a trecut de numărul șapte, înregistrat în 2009 în clasamentul țărilor emitente, la cele două actuale, în urma Statelor Unite în ceea ce privește numărul de călători către destinațiile din străinătate. 

Studiul apreciază în general o creștere semnificativă a deplasărilor călătorilor din Asia-Pacific . El observă că Coreea de Sud și Taiwanul, care nu se aflau în top 10 în urmă cu un deceniu, de află acum pe poziția a șasea și, respectiv, a zecea.

Principalele piețe de origine sunt:

  1. Statele Unite
  2. China
  3. Germania
  4. Marea Britanie
  5. Franța
  6. Coreea de Sud
  7. Japonia
  8. Canada
  9. Rusia
  10. Taiwan
Numerele de origine din China continentală nu include datele din Hong Kong și Macao.
Numerele de origine din China continentală nu include datele din Hong Kong și Macao.

Pentru a evalua destinațiile prioritare pentru aceste piețe de origine, au fost luate în considerare înnoptările din 2018, conform Global Destination Cities Index (GDCI) al Mastercard, un raport mai cuprinzător al cărui „Origins”, care clasifică un total de 200 de orașe.

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.